Beszállítók Csökkenti részesedését a Nikolában a Bosch

Csökkenti részesedését a Nikolában a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2020.12.09 16:21

Csökkenti részesedését a Nikolában a Bosch

Fotó: Nikola Corp

Nem tett jót a Nikolának a cég őszi botránya. Bár a vállalat végül megállapodást kötött a General Motors-szal, az amerikai óriás kisebb mértékben támogatja a startup terveit. Most pedig a Bosch csökkenti részesedését a vállalatban.

A korábban tervezett 6,4 százalékról 4,9 százalékra csökkenti részesedését a Bosch a Nikolában. A Bosch ezzel a második olyan nagyvállalat, mely mérsékli részesedését a cégben a General Motors után, igaz, a GM sem mondta fel teljesen a Nikolával való együttműködését, csak annak körülményei változtak.

A Nikola azután került kisebb lejtmenetbe, miután kiderült, hogy az egyik bemutatóvideóján a Nikola One hidrogén üzemanyagcellás teherautó prototípusát nem hidrogén, hanem a gravitáció hajtja – azaz a jármű egy lejtőn gurult lefelé.

A Bosch nem indokolta meg a döntését, de hangsúlyozta, hogy a német vállalat együttműködött a Nikolával a hidrogénhajtás fejlesztésén. A Nikola európai üzemében a Bosch, az Egyesült Államokban a GM szállítja az üzemanyagcellákat a cégnek – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink