Gyártók Hivatalos: folytatja együttműködését a Nikola és a GM

Hivatalos: folytatja együttműködését a Nikola és a GM

autopro.hu/P.B. | 2020.12.02 17:23

Hivatalos: folytatja együttműködését a Nikola és a GM

Fotó: Nikola

Az Egyesült Államokban bejelentette a General Motors és a Nikola, hogy folytatják a közös munkát az üzemanyagcellák kutatásában. A korábbi megállapodás azután került veszélybe, hogy a Nikola alapítója és korábbi vezérigazgatója, Trevor Milton botrányba keveredett egy Nikola-teherautó manipulált felvétele miatt.

Hirdetés

Az üzemanyagcellák mellett a Nikola Badger gyártásában is együttműködik majd a két vállalat, az új megállapodás bejelentése után a Nikola részvényeinek ára közel 25 százalékkal megugrott. A készülő Badger modellhez a GM számos segítséget nyújt majd a Nikolának, így például gyártósorokat és üzemanyagcellákat is a startup rendelkezésére bocsátanak.

A két fél arról is tárgyal, hogy a Nikola a későbbiekben felhasználhassa teherautóihoz a GM ultiumos akkumulátorait.

A korábbi megállapodás szeptemberben került veszélybe, miután azzal vádolták meg a Nikolát, hogy a teherautójuk csak egy lejtőn gurul, és nem hidrogén hajtja egy bemutató videón. Az ügy kirobbanása után Trevor Milton, a cég alapítója lemondott vezérigazgatói posztjáról.

Továbbra is a teherautók maradnak a fókuszban

Mark Russel, a Nikola vezetője elmondta, hogy a cég fő profilja továbbra is a hidrogén üzemanyagcellás és akkumulátoros teherautók és kamionok gyártása marad.

A Nikola szerint az új megállapodás az üzemanyagcellák fejlesztésre koncentrál, ebben a területben látják a legnagyobb potenciált – írja a Reuters. A Nikola továbbá bízik abban, hogy még az idén megállapodik egy másik partnerével hidrogénes töltőállomások telepítéséről.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink