Beszállítók Perity Gábor: Biztonsági rendszer kiépítése, programozás, és indulhat a gyártás

Perity Gábor: Biztonsági rendszer kiépítése, programozás, és indulhat a gyártás

Pardavi Mariann | 2018.05.15 12:48

Perity Gábor: Biztonsági rendszer kiépítése, programozás, és indulhat a gyártás

A KUKA Hungária Kft. értékesítési vezetőjével beszélgettünk arról az újdonságról, ami nemcsak a robotot tartalmazza, hanem az ahhoz tartozó technológiát is.

– A május 15-én kezdődő négynapos Ipar Napjai kiállításra a KUKA újdonságával készülnek,az úgynevezett Ready2_use csomaggal. Mitől különleges ez a termék?
– A Ready2_use csomagok egyszerűen összefoglalva olyan robotrendszert takarnak, amely nem csak magát a robotot tartalmazza, hanem már valamilyen hozzá tartozó alaptechnológiát is. A Ready2_use csomagok előkonfigurált, összehangolt alkalmazások, amelyeket a KUKA összeszerelt, dokumentált és tesztelt,ezáltal kiválóan alkalmazhatók standard megoldásokra, mint a csavarozás vagy a palettázás. Ezek a megoldások gyorsan és egyszerűen köthetők össze produktív egységekké, így nem kell mást tenni a megvásárlás után, mint biztonsági rendszert telepíteni köré, programozni és már indulhat is a gyártás.

– Hogyan fogják ezt bemutatni az Ipar Napjai Kiállításon?
– Az Ipar Napjain olyan demo cellákat fogunk kiállítani, amelyek segítségével működés közbenis be tudjuk mutatni a standard megoldásokra fejlesztett applikációkat. Ilyen cella lesz például a Ready2_edcute, ami roboton végzett képzéshez használatos oktatócella. Oktatási intézmények, főiskolák és üzemi képzőberendezések számára készült. A cella különlegessége, hogy már egy komplex, kész cella. Nem kell vele mást csinálni, mint megfelelő áramforrásra kötni, hiszen már biztonsági technológiát is tartalmaz. A másik demo cella a Ready_2 fasten_micro csomagot mutatja be, amely megoldást nyújt az elektronikában gyakran használatos mikro csavarok robotok által támogatott szereléséhez. Emellett az érdeklődők közelebbről is megnézhetik a Ready2_spray csomagunkat, amely az egyik legérdekesebb megoldásunk, hiszen ezidáig nem fektettünk súlyt a fényező alkalmazások automatizálására. Most a KUKA és partnere, a Dürr cég a Ready2_spray kifejlesztésével a maximális teljesítmény érdekében egyszerű, költségkímélő és stabil megoldást kínál, felhasználva a Dürr cég tapasztalatait a professzionális festési technológiában. Ezzel új területek nyíltak meg a KUKA számára.

– Miért ezekkel a termékekkel készülnek a kiállításra?
– A kiállításokra minden évben törekszünk valami újdonsággal megjelenni, így esett a választásunk a Ready2_use megoldásokra. Ezeka termékek egyben fedik is azokat a fókuszterületeket, amelyek pontosan illeszkednek a piac jelenlegi követelményeihez, ezáltal a standunkra látogatók valóban hasznos és egyben érdekes ismereteket szerezhetnek az ipari automatizálás új területéről.

– Ki a célközönség? Az ipar mely területe számára lehet hasznos?
– A Ready2_use csomagok az ipar egyes szegmenseiben jól alkalmazhatók, mint például az elektronikai ipar. Továbbá azok a partnereknek fognak előnyre szert tenni a Ready2_use csomagok által, akiknek egyszerű gripping vagy palettázási feladatai vannak, hiszen ezekhez egy félig kulcsrakész megoldást ad a KUKA. A Ready2_use csomagokkal az automatizálási kompetenciára és a rendszer partnereinkkel és rendszer integrátorainkkal való együttműködésre építünk.

– Mennyire testreszabható ez a standard, félkész megoldás?
– Alap dolgokat tartalmaz, amellyel bizonyos feladatok része lefedhető, de ahogy bonyolódnak a vevői igények, úgy kevésbé válik relevánssá, hiszen a Ready2_use csomagok standard és biztosan használható megoldást nyújtanak. Ahol ezek a csomagok nem alkalmazhatók – mivel a KUKA standard megoldásaitól eltérnek – ezekben az esetekben továbbra is integrátorok nagyfokú szakmai tudására támaszkodunk. Korábban még nem használtunk hasonló megoldásokat.

– Milyen újdonságokkal találkozhatnak ezenkívül a kiállításon a KUKA standjánál érdeklődők?
– A kiállítás fókuszában a Ready2_use csomagok vannak. Ezek mellett kiállítunk még egyéb sikertermékeket, a korábbi évekből, mint az LBR iiwa szenzitív robotunk, a nagy népszerűségre szert tett Agilus kis robot család tagjait és az igen kedvelt KR Quantec család egyik tagját is megnézhetik testközelből az érdeklődők. Jelenleg több újdonságunk tesztelése is folyamatban van, amit ígérünk, hamarosan bemutatunk a következő kiállítások alkalmával.

Kiemelt Partnereink