Beszállítók Fizetésképtelen a Küpper – a magyar dolgozók azonban fellélegezhetnek

Fizetésképtelen a Küpper – a magyar dolgozók azonban fellélegezhetnek

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.02 06:30

Fizetésképtelen a Küpper – a magyar dolgozók azonban fellélegezhetnek

A fizetésképtelen Küpper Csoport magyar dolgozói fellélegezhetnek: a Küpper Hungária beszállító a thaiföldi PCS Machine Group Holding (PCSG) tulajdonába került, ezzel a lépéssel a vállalat elkerülte a magyar üzem felszámolását.

Hirdetés

A thaiföldi PCSG átveszi a magyarországi Küpper összes alkalmazottját 2018 április elsejével.

– Örülök, hogy képesek vagyunk megakadályozni a magyarországi üzem felszámolását, és ezzel az emberek nem válnak munkanélkülivé, mondta el Nikolaos Antoniadis, a Küpper által megbízott ügyintéző. – Meggyőződésem, hogy a Küpper Csoport és alkalmazottai számára a legjobb megoldás született.

A másodlagos fizetésképtelenségi eljárások elkerülése különösen kedvező a magyarországi alkalmazottak számára, mivel ez szükségszerűen felszámoláshoz vezetett volna, így végül a további munka nem lehetetlenült el. Szerencsére fenntartható a működés és a hitelezők is nagyobb részesedést kaptak.

A Küpper autóalkatrész-beszállító azután fordult csődbiztoshoz, miután elvesztette ügyfelei korábbi cégvezetés iránti bizalmát, így a lépés a jelentős bevételkiesés miatt elkerülhetetlenné vált. A vállalat fémmegmunkálással foglalkozik, német és magyar telephelyein összesen 900 állandó alkalmazottat foglalkoztat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink