Beszállítók Bíró Zoltán: 3D lézervágásban is partnerek vagyunk

Bíró Zoltán: 3D lézervágásban is partnerek vagyunk

autopro.hu | 2014.11.06 14:10

Bíró Zoltán: 3D lézervágásban is partnerek vagyunk

A Ferzol Lemezmegmunkáló Kft. ügyvezető igazgatóját faggattuk az Automotive Hungary helyszínén.

Bíró Zoltán 1990-ben vette át a céget, mint főállású kisiparos, a Ferzol alapjait édesapja, Bíró Ferenc

1975-ben tette le, mint másodállású kisiparos. 1990 óta vezetője, 2001 óta ügyvezetője a cégnek

– Mivel foglalkozik a cégük?
– 1990 óta végzünk szerszámkészítést és lemezsajtolást, mára a kis sorozatú lemezalkatrészek gyártása vette át a főszerepet, CNC megmunkálással. Mindez kiegészül hegesztéssel, lakatos munkákkal, felületkezeléssel, porfestéssel. Az autóipar irányába egy éve indultunk el, forgalmunknak egyelőre mindössze 1,5-2 százalékát teszi ki ez a szektor. A többi, főbb tevékenységünk a hűtés- és fűtéstechnikához kapcsolódóan vékony finomlemezek gyártása. A háztartásin át a kereskedelmi és orvosi hűtőszekrényekig terjednek munkáink. Jelen vagyunk a távközlésben, a bankszektorban és mezőgazdaságban is.

– Az autóiparon belül jellemzően kiknek szállítanak be?
– TIER 2-es, TIER 3-es beszállítóknak dolgozunk, kimondottan vékony, finomlemez-megmunkálást érintően. A préselés területén nagyobb sorozatban gyártott alkatrészeket készítünk, vannak kimondottan nagyobb biztonságtechnikai elvárásoknak megfelelő alkatrészeink, de olyanok is, amelyek nincsenek nagy igénybevételnek kitéve. Magyarországi beszállító cégeknek dolgozunk, kimondottan belső, nem látszódó, nem látható részekre kerülnek a munkáink. Ülésrögzítéshez, külső karosszériaelemek felfogatásához és egyéb belső rögzítésekhez kapcsolódó dolgokra kell gondolni.

– Mit várnak az Automotive Hungary kiállítástól?

A Ferzol standja a Hungexpo csarnokában

– Pillanatnyilag az új szabad kapacitásunkat szeretnénk felkínálni, be akarunk mutatkozni közvetlenül a gyártóknak és a beszállítóknak is. A lézer CNC megmunkálásban vagyunk erősek, a lézeres stanz és élhajlításban. Elindultunk a 3D lézervágás irányába, robothegesztésben is tovább növelnénk részesedésünket. Kicsi és nagy szériás munkákat is tudunk vállalni. Egyelőre az a lényeg számunkra, hogy ismerjenek meg, s az eddigi referenciáink alapján minél több kapcsolatot tudjunk kiépíteni.

Kiemelt Partnereink