Gyártósor Több figyelem a csomagolásra

Több figyelem a csomagolásra

DS Smith | 2019.03.19 15:50

Több figyelem a csomagolásra

A DS Smith saját kutatása alapján az elkövetkezendő években globális szinten 46 milliárd USD megtakarítási potenciált hordoz magában, ha csökkentjük a szállítandó légüres teret. Az okos csomagolási megoldások mindamellett, hogy csökkentik a csomagolási költségeket, megtakarítást eredményeznek a logisztikai költségekben és mérsékelik a környezeti hatásokat.

Hirdetés

Nézzük meg, hogyan működik mindez a gyakorlatban!

A BOS Automotive Products Magyarország tengerentúli szállításai egy új projekt kapcsán nagymértékben megnövekedtek. A BOS Group olyan globális, vevőorientált beszállító, amely specifikus termékmegoldásokra összpontosít, innovatív rendszereket, alkatrészeket gyárt és forgalmaz az autóipar számára. Magyarországi vállalata azzal a feladattal bízott meg bennünket, hogy tervezzük át egy korábbi termék, meglévő csomagolásának belső insertjét. A megnövekedett volumen kezelhetősége mellett a meglévő csomagolás egyszerűsítését szerették volna elérni, mivel a csomagolásra fordított időt nagyon soknak találták.

Stratégiai partnerként munkánkat egy kimerítő tanulmánnyal kezdtük vevőnk telephelyén, ahol felmértük a teljes bejövő logisztikai-, gyártási- és kimenő logisztikai folyamatot. A közös brainstorming céljából szervezett, együtt gondolkodást erősítő és közös megoldásokat kereső workshop után kezdetét vette a fejlesztési munka.

Munkánk során arra összpontosítottunk, hogy mivel egységnyi idő alatt több termék készül el, a csomagolási folyamat egyszerűsödjék. Ezért optimalizáltuk a csomagolási komponensek számát, valamint a csomagolási időt, és ezáltal költséget csökkentő technológiai megoldást dolgoztunk ki.

A projekt eredményként a korábbi négy elemből álló csomagolási megoldást sikerült úgy kiváltanunk, hogy csak egy elemet kelljen használni, mégis a csomagolás tökéletesen megfeleljen minden elvárásnak. Mindez kisebb méretű csomagolást eredményezett, jelentősen csökkentve a térfogatot is! A beérkező kevesebb alapanyag kevesebb tárhelyet igényel, könnyebb kezelhetőséget biztosítva, mely által a csomagolási ciklusidő lerövidül.

Összességében a gyűjtő csomagolás nagyobb kapacitást eredményezett, így a teljes értéklánc mentén kedvezőbb rakatbontást és logisztikai paramétereket érünk el.

Közös, konstruktív munkánk eredménye:

  • 53 %-kal nőtt az egy kamionban elhelyezhető raklapok száma,
  • ezáltal 53 %-kal nőtt az egy kamionban elhelyezhető termékek száma is,
  • egy év alatt pedig 35%-kal kevesebb kamionra van szükség,

amely jelentősen mérsékeli a negatív környezeti hatásokat. A konténeres szállításnál még kedvezőbb eredményeket értünk el.

Előnyök:

  • kisebb méret, kevesebb térfogat
  • kevesebb elem
  • nem igényel ragasztást
  • hullámprofil BCER (több termék/raklap)
  • kevesebb raklapkezelés, -válogatás, -ellenőrzés
  • kevesebb hulladék
  • kevesebb raklapalapterület
  • kevesebb raktározási költség

A csomagolásban rejlő kiaknázatlan lehetőségek kiemelkedő megtakarítást és versenyelőnyt nyújthatnak vevőink számára, melynek alkalmazásával csökkenthetjük a környezetre gyakorolt hatásokat.

A DS Smith csapata látványos, hatékony megoldást nyújt vevői számára, vegye fel velünk a kapcsolatot!

DS Smith Packaging Hungary Kft.
Tel.: +36 30 338 6301
www.dssmith.com/automotive

Kiemelt Partnereink