Trend Vége a legnépszerűbb ingyenes töltésnek

Vége a legnépszerűbb ingyenes töltésnek

autopro.hu/P.B. | 2023.09.04 12:18

Vége a legnépszerűbb ingyenes töltésnek

Fotó: Volkswagen Newsroom

Augusztus végén röppent fel a hír, hogy a Lidl megszünteti az ingyenes elektromos töltési lehetőséget áruházainak parkolóiban. Szeptember első hétvégéjére az új töltési feltételek is kiderültek, ötödikén pedig indul a fizetős üzem.

Hirdetés

Amióta a Lidl elkezdett a magyar áruházainak parkolójába is töltőket telepíteni, ezek a töltési pontok – időkorláttal – ingyenesek voltak. Az elektromos autóval közlekedők éltek is a lehetőséggel, az elmúlt években az egyik legnépszerűbb töltőállomás volt a Lidl, tranzakciók számában mindenképp.

Szeptember ötödikétől megváltozik a helyzet: az új rendszerben már nem lehet töltést indítani a Lidl eCharge applikációból. Helyette vagy a Lidl Plus alkalmazásból, vagy a Lidl weboldaláról, esetleg roamingon keresztül kezdeményezhető a töltés. Az árazás szempontjából azonban nem mindegy, melyik megoldást választják a villanyautósok!

Olcsóbb a töltés a Lidl applikációval

Aki a Lidl alkalmazásán keresztül indít töltést, az 20-25 százalékkal kevesebbet fizet a tranzakcióért – írja a Portfolio. A töltési díj a Lidl Plus alkalmazással indítva AC töltőn 149 forint/kilowattóra, DC töltőn pedig 179 forint kilowattóránként. A Lidl weboldaláról indítva ugyanakkor 199 és 229 forintot kell fizetni.

Az árak szeptember ötödikétől, keddtől érvényesek. A Lidl Plus alkalmazáson keresztül indított töltés esetén 5000 forintot zárol az áruházlánc a megadott számlaszámon, a zárolási összeg elérésével pedig a töltés automatikusan megáll. A töltés újraindítható a limit elérését követően.

A fenti változásokat követően az egyes Penny Marketek parkolóiban található töltőoszlopok az utolsó ingyenes töltési lehetőségek a magyar villanyautósok számára.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink