Trend Van, aki sokat nyer az orosz-ukrán háborún

Van, aki sokat nyer az orosz-ukrán háborún

autopro.hu/P.B. | 2022.11.11 08:19

Van, aki sokat nyer az orosz-ukrán háborún

Fotó: Twitter/RheinmetallAG

A hadiiparban aktív Rheinmetall bevétele jelentősen nőtt a harmadik negyedévben. Ez elsősorban az ukrajnai háborúhoz kapcsolódik, ráadásul a negyedik negyedben még jobb eredmény várható a vállalatcsoporttól.

Hirdetés

A megrendelések elhúzódása és a védelmi költségvetések összegével kapcsolatos politikai viták miatt a Rheinmetall nem mer éves előrejelzést készíteni a fegyverkezési megrendelések tekintetében. Az igazgatóság elnöke, Armin Papperger azonban kifejezetten erős utolsó negyedet vár, különösen a fegyverkezési divízióban, hiszen sok ország jelentősen megnövelte védelmi költségvetését az ukrajnai háború következtében. Ennek ellenére a 2022-es értékesítési és profitcélok szintén változatlanok maradtak a cégnél.

A vállalat árbevétele éves szinten 12,5 százalékkal 1,42 milliárd euróra nőtt. Januártól szeptember végéig ez 6,5 százalékos növekedést, valamivel több mint négymilliárd eurót eredményezett. A gyenge euróból adódó pozitív átváltási hatások nélkül 4,5 százalékos növekedést könyvelhetett volna el a cég, vagyis az árfolyamok is segítették a dolgát.

Az üzemi eredmény a harmadik negyedévben 10,4 százalékkal 117 millió euróra nőtt. A végeredmény 86 millió euró volt, az egy évvel ezelőtti 77 millió után. A cég így nagyjából megfelelt az átlagos elemzői becsléseknek – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink