Trend Újabb autómegosztó szolgáltató landolt Budapesten

Újabb autómegosztó szolgáltató landolt Budapesten

Kuthi Áron | 2019.04.12 14:28

Újabb autómegosztó szolgáltató landolt Budapesten

Április végén 240 autóval indul a DriveNow autómegosztó Budapesten. Első kelet-közép-európai helyszínként választották a magyar fővárost. Színesedik a piac, a német társaság már a harmadik szereplő.

A Budapest belső területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres szolgáltatási területen a DriveNow applikáció segítségével bérelhetők a gépkocsik. A flottának csak egy része elektromos, 40 darab BMW i3 képviseli a modern meghajtást. A cég leginkább hagyományos meghajtású modellekre támaszkodva indítja a szolgáltatást.

  • Mini Cabrio
  • 3 és 5 ajtós Mini
  • BMW X2-es városi terepjáró
  • 5 ajtós BMW 1
  • BMW 2 Active Tourer
  • BMW X1

Az autókat a perc- és napidíj mellett óradíjas, 3, 6, 9 órás csomagokkal is lehet bérelni április 29-től, addig kedvezményes 4990 forintos áron lehet regisztrálni a szolgáltatásra. Májustól 9990 forintra emelkedik a belépődíj, de mindkét esetben 25 bónusz perc jár a regisztrációhoz. A szolgáltatás magyarországi jogtulajdonosa a Wallis cégcsoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó Kft., amely franchise-modellben működteti a DriveNow-t.

A Daimler és a BMW még február végén jelentette be, hogy a Daimler által tulajdonolt Car2Go és a BMW-csoporthoz tartozó DriveNow autómegosztó összeolvad, és egymilliárd eurós befektetéssel új, ShareNow névre hallgató közös mobilitási céget hoz létre. Ez az új cég a DriveNow mellett a multimodális közlekedést szolgáló Reach Now, az elektromos autók töltésére használható Charge Now, a taxiszolgáltatást adó Free Now és az intelligens parkolást nyújtó Park Now szolgáltatási ágakat építi ki.

Mint azt Olivier Reppert, a ShareNow vezérigazgatója elmondta: „Budapest az első város, ahol jelen vagyunk az izgalmas közép-kelet-európai régióban. Azt látjuk, hogy e modern és gyorsan növekvő városban nagy az igény a fenntartható és rugalmas mobilitás iránt. Meggyőződésünk, hogy szolgáltatásunk tökéletesen kiegészíti a magyar fővárosban található közlekedési formákat.”

A budapesti autómeosztó piacra elsőként belépő GreenGo, majd a Mol Limo után a DriveNow a harmadik szereplő a piacon, ám csak a GreenGo flottája tisztán elektromos.

Kiemelt Partnereink