Szolgáltatók Nem akar egymással versenyezni a BMW és a Daimler

Nem akar egymással versenyezni a BMW és a Daimler

Kuthi Áron | 2019.02.27 12:29

Nem akar egymással versenyezni a BMW és a Daimler

A Daimler által tulajdonolt Car2Go és a BMW-csoporthoz tartozó DriveNow autómegosztó összeolvad, és egymilliárd eurós befektetéssel új közös mobilitási céget hoz létre – jelentette be a két vállalat. Az új platform neve Share Now.

Hirdetés

A cégegyesítés már csak az Egyesült Államok versenyjogi hatóságának jóváhagyására vár, Németországban zöld jelzést kapott az egyenként is több tízmillió regisztrált felhasználóval bíró szolgáltató egybeolvasztása. Az egymilliárd eurós befektetés további négy almárka megszületését is jelenti. Ezek a multimodális közlekedést szolgáló Reach Now, az elektromos autók töltésére használható Charge Now, a taxiszolgáltatást adó Free Now és az intelligens parkolást nyújtó Park Now.

Azt, hogy a két autómegosztóból egy lesz, már tavaly március óta tudni lehetett, mert erről beszélt Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója. Ez volt az a pont, hogy a Daimler és a BMW felismerte, hogy ezen az újfajta piacon már nem egymás ellen kell versenyezni, hanem a kicsi és nagyobb feltörekvő mobilitási szolgáltatók, mint például a Lyft és a Uber ellen.

A Car2Go felhasználói a változásból annyit fognak érzékelni, hogy hamarosan a DriveNow autóit is látni fogják applikációjukon és fordítva. A két eddigi szolgáltatónak együtt globálisan 20 ezer járműve van, erre több mint hatvan millió felhasználó jut a világ 30 városában.

Nyitókép: car2go.com

Kiemelt Partnereink