Trend Túltolta a bírságolást egy amerikai település

Túltolta a bírságolást egy amerikai település

autopro.hu/E.M. | 2022.09.05 06:16

Túltolta a bírságolást egy amerikai település

Fotó: Pexels

Az arkansasi Menifee rendőrei egy évig nem szabhatnak ki gyorshajtási bírságot. A szokatlan tilalom hátterében az áll, hogy a település bevételeinek közel fele a közlekedési szabálysértésekből származott 2020-ban, ami az amerikai állam egyik törvényét sérti.

Arkansas állam szerint egy település bevételeinek legfeljebb 30 százaléka származhat közlekedési bírságokból. Ezt a küszöböt a település közel 20 százalékkal haladja meg a mindössze 300 fős lakossága ellenére. Ennek következtében a rendőrök 2023 augusztusáig nem szabhatnak ki több bírságot közlekedési szabálysértésekért.

A helyi tisztviselők között azonban nincs egyetértés a felelős személye kapcsán. A polgármester, Gary Green Menifee rendőrfőnökét, John Randallt hibáztatja. „Amikor felvettem, megmondtam, hogy „nem szabhatunk ki bírságokat 10 mérföldes vagy annál kisebb sebességtúllépésre”, de ezek a fiúk mégis ezt tették” – mondta Green egy helyi hírcsatornának.

Engedélyt kapott a rendőrfőnök

„Ahogy látom az egyetlen ok, amiért kemény szavakat intézett hozzám, az az, hogy Menifee-ben betartatom a törvényeket” - vágott vissza Randall. Hozzátett egy érdekes részletet: a 2020-ban beszedett 120 ezer dollár a korábbi évek ki nem fizetett bírságait is tartalmazza – olvasható az Autoblog cikkében.

Derrick Hammond, Menifee városatyája alátámasztotta ezt az állítást, és úgy fogalmazott, hogy Randall „engedélyt kapott a polgármestertől és a városi tanácstól, hogy a lejárt és ki nem fizetett bírságok után járjon.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink