Trend Önvezető terepjárókkal demonstrált a Jeep

Önvezető terepjárókkal demonstrált a Jeep

autopro.hu/V.M. | 2023.06.02 12:23

Önvezető terepjárókkal demonstrált a Jeep

Fotó: Stellantis

A Stellantis autógyártó konszernhez tartozó Jeep az amerikai Nemzeti Autonóm Járművek Napja alkalmából demonstrálta off-road körülményekre tervezett önvezető rendszerét.

Az exkluzívan a Jeep számára fejlesztett autonóm off-road vezetési rendszer prototípusát Utah államban mutatták be kettő elektrifikált Jeep Grand Cherokee 4xe modellbe integrálva.

A Jeep közleményében nem részletezte a demonstráció menetét, sem az önvezető rendszer felépítését. A bemutatóról készült felvételeket ígéretük szerint valamikor a nyár folyamán hozzák nyilvánosságra.

A profiknak és az újaknak is jól jön majd

A Jeep szerint az önvezető technológiája a jövőben mind a gyakorlott terepezők, mind az újoncok számára képes lesz javítani a vezetési élményt és segíteni fog megbirkózni a mindennapos vezetési kihívásokkal.

Christian Meunier, a Jeep márka vezérigazgatója a bemutató kapcsán elmondta, hogy a technológia a jövőben még többeket vehet rá arra, hogy az aszfaltozott utakon kívülre merészkedjenek autójukkal. Hozzátette, hogy a rendszer sokféle vezetési körülmény között lesz képes működni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink