Trend Nehéz döntés elé állítja az olaszokat a kínai autógyártás

Nehéz döntés elé állítja az olaszokat a kínai autógyártás

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.11 11:18

Nehéz döntés elé állítja az olaszokat a kínai autógyártás

Fotó: Stellantis

A kínai autógyártás Olaszországban kemény döntéseket kényszeríthet a Stellantis számára, beleértve az üzembezárásokat is – mondta a francia-olasz csoport, Olaszország egyetlen nagy autógyártójának vezetője.

Az olasz kormány közölte, hogy tárgyalásokat folytat a Teslával és a kínai autógyártókkal, köztük a Chery Auto-val, hogy valamelyiküket Olaszországba csábítsa gyártásra, és növelje a nemzeti autógyártás termelését az évek óta tartó csökkenés után.

„Ha valaki be akarja vezetni a kínai versenyt, ő lenne a felelős az esetlegesen meghozandó népszerűtlen döntésekért. Ha nyomás alatt vagyunk, az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy felgyorsítjuk a termelékenység növelésére irányuló erőfeszítéseinket, hogy versenyképesek legyünk” – mondta Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója. Elmondta, hogy a Stellantis valószínűleg veszíteni fog a piaci részesedéséből és az értékesítési volumenéből.

Hozzátette azt is, hogy más autógyártók Olaszországba csábítása könnyen üzemek bezárásához vezethet, és álhíreknek nevezte azokat a találgatásokat, amelyek szerint a Stellantis tervei között szerepel, hogy kivonul Olaszországból. Bejelentette, hogy az autógyártó 2030-ig meghosszabbítja a legkelendőbb Fiat Panda benzines városi autójának gyártását, hogy az ügyfelek számára megfizethetővé tegye azt – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink