Trend Mobil energiatermelő és -tároló tölti az e-autókat a müncheni reptéren

Mobil energiatermelő és -tároló tölti az e-autókat a müncheni reptéren

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.01 09:19

Mobil energiatermelő és -tároló tölti az e-autókat a müncheni reptéren

Fotó: FlowGen

A müncheni repülőtéren jelenleg a fenntartható energiatermelés és a forráskibocsátás innovatív rendszerét alkalmazzák. A fotovoltaikus panelekkel és szélrotorokkal ellátott konténer ugyanazon a helyen termeli az elektromos autók töltésére használt energiát.

Az energiakonténer a FlowGen cégtől származik, amely a svájci Zugból származó, a zöld energiarendszer-megoldások területén tevékenykedő vállalat. Egy tizenkét hónapos kísérleti projekt keretében az energiakonténert a repülőtér keleti részén található, autókölcsönző cégek által használt parkolóban helyezték el. A három kis szélturbina és a fotovoltaika által termelt energiát az újonnan átadott bérautók feltöltésére használják majd.

A tesztkonténer mintegy 200 kilowattóra energiát képes termelni, ami négy-hat elektromos autó feltöltésére elegendő. A rendszer a FlowGen által kifejlesztett kis szélturbinát kombinálja fotovoltaikus elemekkel és akkumulátortároló technológiákkal párosítva. A megújuló energiát hasznosító megoldás készítői nem sok információt árultak el az akkumulátorokról, csak annyit, hogy azok intelligens energiagazdálkodási szoftver segítségével az ügyfélspecifikus igényekhez igazíthatók.

A FlowGen azt állítja, hogy konténeres megoldása rövid idő alatt telepíthető, könnyen szétszerelhető és új helyeken újra összeszerelhető. A repülőtéren és az elektromos járművek töltésére való felhasználás mellett a vállalat szerint a megoldás számos alkalmazási lehetőséget kínál olyan területeken, mint a mezőgazdaság, az építőipar és az ipar – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink