Trend Megreformálhatja a 3D nyomtatást egy startup

Megreformálhatja a 3D nyomtatást egy startup

autopro.hu/Sz.K. | 2023.11.12 04:16

Megreformálhatja a 3D nyomtatást egy startup

Fotó: EOS

A felületet kifejezetten 3D nyomtatható autóalkatrészekhez tervezték blokklánc és az NFT technológia felhasználásával. A platform a hírek szerint arra készül, hogy a költségeket hetven, a szállítással kapcsolatos kibocsátást negyven százalékkal csökkentse.

A brit Autentica Car Parts startup cég várhatóan egy forradalmi digitális platformot vezet be, ami az alkatrészgyártás költségeit és károsanyag-kibocsátását is jelentősen csökkentheti. A vállalkozás pénzügyi támogatását az Innovate UK, az Egyesült Királyság nemzeti innovációs ügynöksége biztosította.

A támogatás lehetővé tette a platform sikeres kipróbálását egy ötszáz ügyfélből álló változatos csoporttal. A kör OEM-eket és autókereskedéseket foglal magában, valamint egy kiterjedt nemzetközi hálózatot, amely hatszáz, 3D nyomtatásra szakosodott szolgáltatót jelent.

A Sheffieldi Egyetem Fejlett Gyártási Kutatóközpontjának és a felhőtechnológiai óriáscég Oracle-nek a közös erőfeszítései jelentős szerepet játszottak a platform kifejlesztésében. Közreműködésük biztosította, hogy a felhasználók azonnal hozzáférhessenek a pótalkatrészekhez - jelentősen megelőzve az iparágban jellemző 28 napos várakozási időt.

Forradalmi technológia

„Az autóipari alkatrészellátási lánc utópiaca globálisan több kihívással szembesül, mint például az alkatrészek költséges raktározása; az időigényes gyártás és szállítás miatt magas logisztikai költségek; valamint a határokon átnyúló szállítás miatti alacsony kockázatú rugalmasság, amely jelentősen befolyásolhatja a szállítási időt” - mondta Irma Gilbert, az Autentica Car Parts vezérigazgatója a vállalat várható indulása előtt.

„Az elmúlt két év során olyan webes platformot fejlesztettünk ki, amely három fontos digitális technológiát - az additív gyártást, az elosztott főkönyvet és a mesterséges intelligenciát - ötvözi, hogy segítsen forradalmasítani az utángyártás és az autóipari alkatrészellátási láncot” - folytatta.

„Nagy örömömre szolgál, hogy üzleti modellünket az Egyesült Királyságban, majd a nemzetközi piacokon is elindíthatjuk, és ezzel átalakító gazdasági és környezeti hatást érhetünk el” – írja a VoxelMatters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink