Trend Lamborghini-vezér: nagy szerepe lehet az e-üzemanyagoknak

Lamborghini-vezér: nagy szerepe lehet az e-üzemanyagoknak

autopro.hu/P.B. | 2022.08.23 11:22

Lamborghini-vezér: nagy szerepe lehet az e-üzemanyagoknak

Fotó: Lamborghini Media Center

A Lamborghini főnöke, Stephan Winkelmann a Volkswagen Csoport hamarosan hivatalba lépő vezetője, Oliver Blume oldalára állt a szintetikus üzemanyagokról szóló vitában.

„Ha a politikusok valóban csökkenteni akarják a károsanyag-kibocsátást, és a belső égésű motorok ilyen sokáig kitartanak, a szintetikus üzemanyagok megoldást jelenthetnek 2035-től legalább egy évtizedig” - mondta Winkelmann az Automobilwoche német szaklapnak adott interjúban.

Az e-üzemanyagok előállítása jelenleg még mindig túl drága, de Winkelmann szerint ebben még lehet változás, főleg, ha a politika is támogatni kezdi a technológiát.

Azokat a járműveinket, amelyeket a következő néhány évben eladunk, még jócskán a 2040-es években is vezetni fogjuk” – véli Winkelmann, aki arról is beszélt, hogy kihívásokat lát az autóipar számára az elektromobilitás irányába történő politikai elmozdulás következtében: világszerte nagyon eltérőek a szabályozások. Szeretném, ha a piacok harmonizálnának, mert kis gyártóként nem találhatunk mindenre és mindenkire saját megoldást.”

Winkelmann arra is kitért, hogy a Lamborghini szekere jobban fut, mint valaha. Mint fogalmazott, az autóik 2023 végéig elkeltek, és az jelenti a nagy kihívást, hogy túl nagy a cég rendelésállománya.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink