Trend Járműipari kiállítás lesz a hétvégén Esztergomban

Járműipari kiállítás lesz a hétvégén Esztergomban

MTI | 2022.04.27 17:19

Járműipari kiállítás lesz a hétvégén Esztergomban

Fotó: Magyar Suzuki

A múlt és jelen autóit, motorkerékpárjait, kerékpárokat és hajókülönlegességeket bemutató kétnapos kiállítás nyílik „Akkor és most Jármű Expó” címmel szombaton Esztergomban – közölte a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Hirdetés

Bonnár-Csonka Zsuzsanna tájékoztatása szerint a tematikus, ingyenes járműkiállításon családi programok, könnyűzenei koncertek, valamint a magyar autósport kiválóságai is várják az érdeklődőket.

A kiállítók között megjelenik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a zebegényi Hajózástörténeti Múzeum. A kiállított különlegességek között lesz Pannónia motorkerékpár, egy Chevrolet Impala és egy MRAP katonai jármű, amely amerikai akciófilmekben szerepelt. A fő szempont egy-egy kor mérnöki újdonságainak hangsúlyozása – emelték ki. Emellett az esemény névadó szponzorának, a Suzukinak termékei – autó, motor és hajómotor – is bemutatkoznak.

Szombaton Szujó Zoltán vezetésével a látogatók megtekinthetik a Dakar-team kamionját, illetve autóját, valamint részt vehetnek egy közönségtalálkozón Szalay Balázzsal, Bunkóczi Lászlóval és Gyenes Emanuellel.

Szombaton este a résztvevők megcsodálhatják a Kis-Dunán a lampionos vízi karnevált, amelyen színes fényekkel megvilágított hajók vonulnak fel a Szent Erzsébet híd lábától a Bottyán hídig. A szervezők legalább 20 nagyobb installációra és 30 kishajó indulására számítanak.

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10 ezer munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá. Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést. Itt készülnek – immár hibrid változatban is – a Vitara és az új S-Cross modellek. A hazai és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink