Trend Japán a BME autóipar kutatásai iránt érdeklődik

Japán a BME autóipar kutatásai iránt érdeklődik

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.08 12:23

Japán a BME autóipar kutatásai iránt érdeklődik

Fotó: bme.hu

Magas rangú japán delegáció látogatott a Magyar Suzuki Zrt. egyik igazgatósági tagjával egyetemben a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Gépjárműtechnológia Tanszékre.

A BME és a japán Shizuoka Egyetem 25 éve működteti csereprogramját a közös kutatások ösztönzését célzó Suzuki Alapítvány vendégkutatói ösztöndíjprogramja támogatásával. A 6-12 hónapos ösztöndíjra egyetemi oktatók, kutatók, PhD hallgatók, végzős MSc hallgatók pályázhatnak, a program helyszíne a Shizuoka Egyetem Műszaki Kara.

A Suzuki Alapítvány igazgatóságának tagja, valamint a Magyar Suzuki Zrt.. egyik igazgatósági tagja és kollégái a Műegyetemen tett látogatás során elsősorban az együttműködés lehetséges bővítéséről tárgyaltak, különös hangsúlyt fektetve a Suzuki Alapítvány ösztöndíjprogramjára.

A delegáció fontos célja volt az is, hogy megismerjék a BME-n folyó aktuális, elsősorban a járműiparhoz köthető kutatásokat, így látogatásuk alkalmával ellátogattak a Gépjárműtechnológia tanszékre is, ahol bemutatkozó előadással várták őket. A prezentációt laborlátogatások követték, mind a BME Automated Drive laborjának önvezető járművekkel kapcsolatos demonstrációja, mind pedig a Lézeres és járműgyártás technológiák kutatócsoport additív gyártásról és generatív tervezésről szóló bemutatója, illetve a kapcsolódó kutatások ismertetése felé is érdeklődést mutattak a delegáció tagjai – számolt be róla a bme.hu.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink