Trend Idén is várja az érdeklődőket az InnoTrans szakvásár

Idén is várja az érdeklődőket az InnoTrans szakvásár

autopro.hu | 2022.07.12 16:20

Idén is várja az érdeklődőket az InnoTrans szakvásár

Fotó: InnoTrans

Az InnoTrans kiállítási területe, melyet 2022. szeptember 20. és 23. között rendeznek meg Berlinben, jelenleg 95 százalékban foglalt. A vasúti sínpályán és a szabadban több mint 100 járművet, valamint 12 autóbuszt láthatnak a szakma látogatói. Köztük számos újdonságot. A megnyitón a közlekedési miniszter dr. Volker Wissinget és Adina Vălean (tbc) uniós közlekedési biztost várják.

Hirdetés

A világ vezető közlekedéstechnológiai szakvásárának 13. alkalommal történő megrendezése nagyon sikeresnek ígérkezik: az InnoTrans, a Messe Berlin teljes területét (42 csarnok) elfoglalja, beleértve az új kiállítási csarnokot is a HUB27-et. A kiállítótér 95 százaléka jelenleg már foglalt. A sínpálya 3500 méteres pályahosszal és a szabadterület teljesen foglalt. „Tekintettel a nehéz keretfeltételekre és a közelmúlt fejleményeire, nem számítottunk erre a magas foglalási szintre. Minden érintett még jobban várja a személyes eszmecserét. Az InnoTrans a mobilitási iparág legnagyobb globális platformja, amely felülmúlhatatlan piaci lefedettséggel várja a résztvevőket” – mondja Kerstin Schulz, az InnoTrans igazgatója.

A kiállítók idén több mint 100 járművet mutatnak be

A Siemens Mobility és a Deutsche Bahn bemutatja a H2goesRail projektet és a Mireo Plus H-t, a hidrogénvonatok új generációját. A Stadler idén hét járművel lesz jelen. A szlovák Tatravagónka tehergépjármű-gyártó cég nagyszabású megjelenését tervezi az InnoTrans-on hat járművel. Említést érdemel még a City ötletvonat – a jövő S-Bahnja – a DB Regio-tól, 12 témavilággal, automatikusan konfigurálható ülő- vagy álláslehetőségekkel, rugalmas szobakoncepcióval, interaktív ablakokkal, e-robogótartóval stb. Érdekes lehet a látogatók számára továbbá az Alstom, a Siemens, a Vossloh, valamint a Plasser és a Theurer, bemutatkozása is, úgy, mint sok más kiállító jelenléte is.

Bus Display: A vásár közepén közlekedő buszok

Bus Display: A vásár közepén közlekedő buszok | Fotó: InnoTrans

Az üzemben lévő autóbuszok a nyári kertben, a kiállítási központ szívében található buszkiállításon láthatóak majd. Az 500 méter hosszú tesztúton olyan kiállítók mutatják be legújabb, alternatív meghajtású buszaikat és a hozzájuk tartozó töltési infrastruktúrát, mint a Solaris, a Van Hool és az Ebusco. Jelenleg 12 autóbusz regisztrált be a kiállításra, melyek működés közben is bemutatásra kerülnek. Például a holland Ebusco bemutatja a 3.0 elektromos városi buszt. Az elektromos busz lényegesen könnyebb, és sokkal nagyobb hatótávolságú, akár 575 kilométert is megtehet egyetlen töltéssel. A városi és helyközi buszok lengyel gyártója, a Solaris bemutatja a Solaris Urbino electric-t. Az innovatív műszaki megoldásoknak köszönhetően a busz üzemideje gyakorlatilag korlátlan. Tartalmilag a témát a Német Közlekedési Fórum zárja. 2022. szeptember 22-én, csütörtökön 14:00 órakor kerül sor a Nemzetközi Buszfórumra, melynek mottója „A mobilitás, mint állampolgári szolgáltatás – fenntartható, okos és mindenhol elérhető” a HUB27-ben.

„A mobilitás jövője az éghajlatváltozás idején”

2022. szeptember 20-án, kedden az InnoTrans 10:00 órakor kezdődik a hivatalos nyitóeseménnyel. Az üzleti élet, a tudomány és a politika több mint 1000 kiemelkedő hazai és nemzetközi képviselője kapott ide meghívást. Dr. Volker Wissing, a digitális ügyekért és közlekedésért felelős szövetségi miniszter köszönti a nemzetközi vendégeket ezen a színvonalas eseményen. Adina Vălean, az EU közlekedésért felelős biztosa jelenleg felérés alatt. A megnyitót követő panelbeszélgetésen a következő közlekedési vállalatok vesznek részt: Dr. Richard Lutz, a Deutsche Bahn AG vezérigazgatója és Michal Krapinec, a České dráhy cseh vasúttársaság vezérigazgatója.

Az iparági oldalon Conny Czymoch moderátor beszélget Michael Peterrel, a Siemens Mobility GmbH vezérigazgatójával, Henri Poupart-Lafarge-val, az Alstom elnökével és Peter Spuhlerrel, a Stadler Rail Transport S.A. vezérigazgatójával.

Conference Corner: Az első Hyperloop konferencia

A Hyperloop konferencia első alkalommal kerül megrendezésre az InnoTrans-on, 2022. szeptember 23-án, pénteken a 15.2-es csarnokban. A Hyperloop konferencia a világ első nemzetközi konferenciája a nagysebességű közlekedésről.

A Hyperloop Konferencia megnyitóján köszöntőt mondanak: Oliver Luksicnak, a Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúrával foglalkozó Minisztérium parlamenti államtitkára; Carlo M. Borghini, a Europe's Rail Joint Undertaking ügyvezető igazgatója és vezérigazgatója; Keir Fitch, a vasútbiztonsági és átjárhatósági osztály vezetője – DG Move, az Európai Bizottságtól Thomas Jarzombek (a CDU/CSU parlamenti csoport oktatási és kutatási szóvivője).

Fotó: InnoTrans

A Hyperloop konferencia programjában különféle formátumok szerepelnek, izgalmas témákkal a holnap ultra-nagy sebességű közlekedésével kapcsolatban. Lesznek vitaindító előadások, panelbeszélgetések, mesterkurzusok és Hyperloop Safari. Két vitafórum lesz, az egyik a Hyperloop ökoszisztéma személyszállítással kapcsolatos kihívásairól, a másik pedig az áruszállítás kihívásairól. További információ a Hyperloop konferenciáról a www.hyperloopconference.com oldalon

A Hyperloop-ot meglátogathatják az érdeklődők a Zeleros és a Hardt Hyperloop közös standján is a 4.2-es csarnok 238-as standon.

Készítse elő vásárlátogatását digitálisan

Az InnoTrans Plus új digitális platformot már most intenzíven használják. A mintegy 2500 regisztrált kiállítóval, 2400 termékkel és 1500 felhasználói profillal itt minden résztvevő felkészülhet és nyomon követheti vásárlátogatását. A felhasználók saját profilt és kapcsolati rendszert hozhatnak létre és tájékozódhatnak a vásárról, előre egyeztethetnek időpontokat és vehetnek részt webináriumokon. Az InnoTrans ideje alatt élő közvetítések itt érhetők el az InnoTrans Convention-ból, valamint a teljes kísérő programból és igény szerint az InnoTrans után is.

Az InnoTrans-on rendszeresen vesznek rész magyar kiállítók a kiállítás összes témakörében. A 2022-es kiállításon 20 cég vesz részt, több, mint 450 négyzetméteren.

További információ, az InnoTrans-szal kapcsolatban itt olvasható.

A vásárra kedvezményes belépőjegy vásárolható egy kód segítségével, amelyet a Német-Magyar Ipar és Kereskedelmi Kamarától, a [email protected] email címen lehet igényelni.

Az InnoTrans-ról

Az InnoTrans a közlekedéstechnika és vasútipar vezető nemzetközi vására, melyet kétévente rendeznek Berlinben. 149 országból érkező 153.421 szakmai látogató vett részt a legutóbbi kiállításon és gyűjtött információt a 61 országból érkező 3.062 kiállítótól az iparág legújabb innovációiról. A rendezvény öt fő témaköre: vasúti technika, vasúti infrastruktúra, tömegközlekedés, belső enteriőr és az alagútépítés. Egy egyedülálló dolog a kiállítások világában a 3500 méter hosszú kültéri sínterület, melyen a legkülönbözőbb típusú vonatokat állítják ki.

Rendező a Messe Berlin. A 13. InnoTrans 2022. szeptember 20-23. között kerül megrendezésre a Berlini Vásárközpontban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink