Trend Hidrogénes motorokért fog össze a Cummins és a Tata

Hidrogénes motorokért fog össze a Cummins és a Tata

autopro.hu/V.M. | 2022.11.16 09:22

Hidrogénes motorokért fog össze a Cummins és a Tata

A Cummins 6.7 literes hidrogénüzemű belső égésű motorja | Fotó: Cummins

Az amerikai Cummins és a legnagyobb indiai haszongépjármű-gyártó, a Tata Motors alacsony és zéró károsanyag-kibocsátást biztosító hajtástechnológiák, köztük hidrogénes belső égésű motorok fejlesztése érdekében fog össze.

Az egyetértési megállapodás értelmében a partnerek indiai haszonjárművek számára fognak hidrogénüzemű belső égésű erőforráson, üzemanyagcellán, illetve akkumulátorokon alapuló hajtásrendszereket fejleszteni.

A Cummins jelenleg egy 6.7 és egy 15 liter lökettérfogatú hidrogénes motoron is dolgozik, melyeket várhatóan az évtized közepétől fog értékesíteni. A vállalat szerint a mostani megállapodással India lesz az egyik első piac, ahol megjelenhetnek majd hidrogénhajtású erőforrásai.

„A kílamváltozás a mi korunk egzisztenciális válsága, és a Cummins és a Tata Motors partnersége javítja azon képességünket, hogy felvegyük vele a harcot” – fogalmazott Mr. Tom Linebarger, a Cummins elnöke. Hozzátette, hogy a kettő vállalat régóta tartó együttműködésének újabb állomása izgalmas lehetőségeket tartogat az emissziómentes mobilitás területén.

A Cummins kínálatában ma már üzemanyagcellák, valamint lítium-vas-foszfát és lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid akkumulátorok is megtalálhatóak.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink