Trend Hamarosan VR-szemüvegekben vezethetünk

Hamarosan VR-szemüvegekben vezethetünk

autopro.hu/P.B. | 2021.08.12 11:19

Hamarosan VR-szemüvegekben vezethetünk

Fotó: Volkswagen Newsroom

Egyre gyakoribb megoldás az autókban, hogy a műszerfal helyett az úgynevezett head-up-display nevű alkalmazás segítségével jutunk információkhoz vezetés közben. A head-up-display nem más, mint a szélvédő belsejére vetített kis kép. Az Infineon ezt a technológiát fejlesztené tovább szemüvegekkel.

A virtuális valóság szemüvegek gyorsan terjednek a világban, a számítógépes játékok mellett például a Snapchat nevű alkalmazásban is hamarosan használhatunk ilyet. Sőt, ha az Infineon fejlesztései a terv szerint haladnak, akkor két év múlva már vezetni is ilyen szemüvegben fogunk.

A német chipgyártó olyan technológián dolgozik, ami megreformálnál az úgynevezett head-up-display használatát. A kis virtuális valóság szemüveg segítségével a kép rossz körülmények között is éles maradna, sőt, ellenállna az autó rázkódásának is.

Régóta dolgoznak valami hasonlón

Az Infineon 2016 óta dolgozik lapkakészleten, amik segítségével eredetileg olyan lézeres radarrendszerek területére törtek volna be, amelyekkel az önvezető autók képesek beolvasni a környezetüket. Azonban míg az önvezető autók piaci megjelenése elhúzódik, az Infineon a virtuális valóság szemüvegre koncentrál.

A cég szerint ennek az alkalmazási területnek jelenleg nagyobb piaca van. Az Infineon intelligens szemüveget tervez mindennapi használatra, 30 fokos látómezővel a megjelenített információkhoz. A szemüvegben egy 40 grammnál nem nehezebb akkumulátor lesz a tervek szerint – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink