Trend Hamarosan kiderül, hol építi fel új akkugyárát a Samsung SDI

Hamarosan kiderül, hol építi fel új akkugyárát a Samsung SDI

autopro.hu/P.B. | 2023.04.25 12:49

Hamarosan kiderül, hol építi fel új akkugyárát a Samsung SDI

Fotó: Samsung

Rövidesen bejelentik a felek, hogy a Samsung SDI és a General Motors hol építi fel közös akkumulátorgyárát. A közös üzemnek köszönhetően a dél-koreai gyártók akkumulátoraival szerelt autók is jogosultak lehetnek az amerikai adójóváírásra.

Tizenkét után látogat egy dél-koreai vezető az Egyesült Államokba: Yoon Suk Yeol az egész hetet az országban tölti, április 24-e és 29-e között tartózkodik az USA-ban, és természetesen találkozik Joe Biden amerikai elnökkel is. Sajtóinformációk szerint a látogatáson, vagy közvetlen utána jelenthetik be, hol épül fel a GM és a Samsung SDI közös akkugyára. Annyit már bejelentettek, hogy a két vállalat hárommilliárd dollárt (mintegy 1020 milliárd forint) fektet a beruházásba.

A GM és a Samsung SDI sem kommentálta a bejelentés várható időpontját. A dél-koreai média a múlt hónapban beszámolt a potenciális akkugyárral kapcsolatos tervekről.

A Samsung SDI egyik munkatársa azt mondta, hogy a dél-koreai vállalatnak „valószínűleg több közös akkumulátorgyára lesz a GM-mel Észak-Amerikában”, de részleteket nem közölt – írja a Reuters.

Egyre több ilyen egyezség várható

A General Motors már fenntart egy közös vállalatot az LG-vel az akkugyártás területén. Ugyanakkor az inflációellenes csomagban meghatározott adójóváírási kritériumok miatt – nevezetesen csak olyan elektromos autók után jár támogatás az Egyesült Államokban, amit Észak-Amerikában gyártanak, és a legfontosabb alkatrészei is ott készülnek – további hasonló együttműködések várhatók, hogy az európai, japán és koreai járműipari vállalatok is versenyben maradhassanak a piacon.

Mint ismert, a CATL a Forddal közösen szeretne akkugyárat építeni az országban, a Volkswagen pedig a napokban jelentette be kanadai akkumulátorgyárának helyszínét.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink