Trend Gyorstöltőket telepít az Ikea

Gyorstöltőket telepít az Ikea

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.12 09:19

Gyorstöltőket telepít az Ikea

Fotó: Ikea

Az Ikea mind az 54 németországi áruházában és más helyszíneken bővíti gyorstöltő infrastruktúráját. A technológiai partner Mer 50 és 400 kilowatt közötti egyenáramú Alpitronic készülékeket telepít. Három éven belül összesen több mint ezer gyorstöltő pontot alakítanak ki.

Az új gyorstöltő állomásokat az ügyfelek, az alkalmazottak és a szállítmányozási szolgáltatásokban használt e-autók számára tervezték. Töltésük tanúsított zöld villamos energiával történik majd. Az Ikea nem árulja el, hogy az üzletek töltőparkjai mekkorák lesznek. Az egy helyszínre jutó töltőpontok száma azonban valószínűleg többnyire két számjegyű lesz, tekintettel az összesen 1000 darabos darabszámra. A Mer szerint a töltéshez csak a Mer ConnectME alkalmazás vagy egy roamingszolgáltató szabványos töltőkártyája szükséges.

Az első töltőállomások megnyitását 2025 tavaszára tervezik. A két vállalat azt tervezi, hogy szükség szerint bővíti a kínálatot. A két partner már most is együttműködik az Egyesült Királyságban.

Az Ikea már 2013-ban megkezdte a töltők telepítését az első európai országokban. Németországban 2018-ban már az üzletek kétharmada töltőpontokkal volt felszerelve.Az Ikea most az elektromos járművek jelenlegi generációját szeretné a lehető leggyorsabban feltölteni – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink