Trend Elektromos töltőrobotot fejleszt a Continental

Elektromos töltőrobotot fejleszt a Continental

autopro.hu/P.B. | 2022.01.28 08:22

Elektromos töltőrobotot fejleszt a Continental

Fotó: Continental

Már az idei év közepén megjelenhet a sorozatgyártásra majdnem kész töltőrobot a Continental és a Volterio közös fejlesztésében. Az eszköz az elektromos járművek töltését tenné könnyebbé és kényelmesebbé.

A Continental fejlesztési és gyártási szolgáltatója, a Continental Engineering Services (CES) és a Volterio közös töltőrobotjának sorozatgyártását 2024-re tervezik. A gyártás helyszíne Németország lesz. A két vállalat korábban már külön-külön is dolgozott hasonló megoldáson, közleményük szerint most egyesítették kompetenciájukat, hogy a járműipar számára hatékony és kényelmes eszközt alkothassanak.

A tervezett teljesen automatikus töltési megoldás két komponensből áll: egy, a jármű alján elhelyezett egységből és egy, a garázs padlóján elhelyezett egységből. A töltő autóra szerelt részéről nem adott részletes tájékoztatást egyik fél sem, de állítólag utólag is felszerelhető lesz korábbi modellekre.

Az átlagos felhasználó a cél

A töltési megoldást magánháztartásokban való használatra tervezték, a földre szerelt egység 22 kilowattos, váltóáramú energiát biztosít majd. Amint az autó leparkolt, a két egység egy intelligens, automatizált rendszeren keresztül csatlakozik egymáshoz. A járművet nem kell pontosan leparkolni, hiszen a töltőrobot az ideális parkolási helyzettől 30 centiméteres eltérést korrigál.

Az energia a hagyományos töltőállomásokhoz hasonlóan fizikai kapcsolaton keresztül jut a járműhöz. A töltési folyamat teljesen automatikus, a rendszer egyszerű és gyorsan telepíthető.

A tervek szerint később nyilvános parkolókban, és például benzinkutakon is fognak használni hasonló megoldást, más paraméterekkel – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink