Trend Elektromos BMW-re váltottak az amerikai rendőrök

Elektromos BMW-re váltottak az amerikai rendőrök

autopro.hu/B.B. | 2016.06.09 10:38

Elektromos BMW-re váltottak az amerikai rendőrök

Los Angeles utcáin száz i3 modell állt rendészeti alkalmazásba, miután a tavaly szeptemberben kezdődött tesztek után a bajorok terméke bizonyult a legjobbnak.

Elektromos autókat tesztelt tavaly ősszel a los angelesi rendőrség, mivel környezetbarát járművekkel szerették volna bővíteni flottájukat. A Los Angeles Times beszámolója szerint a hatóság a BMW-vel kötött szerződést, melynek értelmében a következő három évben száz darab i3-as modellt bérelnek, darabonként havi 387 dollárért, vagyis valamivel több, mint százezer forintért.

A BMW autóját nem a riasztások során vetik be (erre a feladatra a hatóság korábban egy csúcskivitelű Tesla Model S-t próbált ki), fő feladata a rendőrtisztek szállítása és a különböző rendőrségi telephelyek közti ingázás lesz.

Az amerikai város rendőrsége természetesen a BMW flottaszolgáltatásait is igénybe veheti, amely akár az i3-asok valós idejű követését is lehetővé teszi. Az autókhoz az Automotive News szerint a Greenlots szállított két normál, valamint négy gyorstöltőt.

Kiemelt Partnereink