Trend Biztonságosabb kereszteződéseket hoz a Continental

Biztonságosabb kereszteződéseket hoz a Continental

autopro.hu/V.M. | 2021.12.14 16:22

Biztonságosabb kereszteződéseket hoz a Continental

Fotó: Continental Media Library

A Continental és az okos mobilitási infrastruktúrákra specializálódott amerikai Iteris egy hibrid, radarokon és kamerákon alapuló forgalomérzékelő rendszert dobott piacra, ami támogatja a jármű-környezet kommunikációt és biztonságosabbá teszi a kereszteződéseken való áthaladást.

Hirdetés

A vállalatok sajtóközleménye szerint a Vantage Fusion nevet viselő rendszerük a járművek, kerékpárosok és gyalogosok észlelésében, követésében és osztályozásában páratlan képességekkel rendelkezik, lehetővé téve a kereszteződési szituáció valós idejű vizualizálását. A megoldás támogatja a jármű-környezet (vehicle-to-everything – V2X) kommunikációt azáltal, hogy közvetítésével a járművek megoszthatják egymással és környezetük más összekapcsolt elemeivel azt, amit saját érzékelőikkel észlelnek. Ez lehet például egy másik jármű vagy egy gyalogos.

A Vantage Fusion további előnye, hogy kompatibilis az Iteris és más vállalatok egyéb, internet- és mobiltelefon-alapú közlekedési applikációival.

A cél a biztonság fokozása

Az új rendszer az első eredménye a Continental és az Iteris nemrég bejelentett, jövőorientált közlekedési infrastrukturális megoldások fejlesztésére irányuló együttműködésének. Ezen észak-amerikai partnerség keretében autóipari szenzorokat és jármű-infrastruktúra (I2V) konnektivitást használva igyekeznek a városi közlekedést biztonságosabbá, hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tenni. A fókusz a már meglévő infrastruktúra fejlesztése, képessé téve azt a közlekedési szereplőkkel való zökkenőmentes kommunikációra.

„A jövőben egyre több összekapcsolt és autonóm jármű lesz az utakon, így az infrastruktúra nagyobb szerepet fog kapni, ezért fejlesztésre szorulnak az érzékelési, konnektivitási és kommunikációs képességei” – fogalmazott Murali Srinivasan, a Continental Észak-Amerika passzív biztonság és szenzor üzletágának alelnöke a Vantage Fusion hasznosságát taglalva.

Hatalmas potenciál

A Continental és az Iteris fejlesztése hozzájárulhat a V2X kommunikáció hatékonyságának fokozásához, ami kritikus szerepet játszik a balesetek számának csökkentésében. Ezt támasztja alá az amerikai közlekedési minisztérium álláspontja is, ami szerint a V2X technológia 80 százalékkal csökkentheti az olyan járműbalesetek számát, melyek során a vezető nem áll alkohol vagy kábítószer befolyásoltsága alatt.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink