Trend Az autógyártók is kivezetnék a fosszilis üzemanyagú autókat

Az autógyártók is kivezetnék a fosszilis üzemanyagú autókat

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.28 09:23

Az autógyártók is kivezetnék a fosszilis üzemanyagú autókat

Fotó: Pixabay

A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo szerint a megfelelő feltételek megléte esetén megvalósítható a fosszilis üzemanyaggal működő autók 2035-ben történő betiltása.

Az európai autógyártók nem fogják megtámadni az Európai Unió azon döntését, hogy 2035-től gyakorlatilag betiltják a fosszilis üzemanyaggal működő járművek használatát, függetlenül attól, hogy ki nyeri az idei európai parlamenti választásokat – mondta a kontinens autóipari csoportjának vezetője.

Luca de Meo, az európai autógyártók szövetségének, az ACEA-nak az elnöke a Genfi Autószalonon tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az autóipar felelőssége üzleti vezetőként nem az, hogy a szabályozás ellen érveljen. A fosszilis tüzelőanyaggal működő autók 2035-ben történő betiltása „potenciálisan megvalósítható, de ehhez a megfelelő feltételeket kell teremteni" – tette hozzá.

Az elektromos járművek iránti keresletnövekedés lassulása növelte az európai autóiparra nehezedő nyomást, hogy csökkentse a költségeket és fejlesszen megfizethetőbb modelleket, mivel új kínai riválisok érkeznek olcsóbb modellekkel. Az autógyártók többször érveltek amellett, hogy több állami támogatásra és mindenütt jelenlévő töltőinfrastruktúrára van szükség az elektromos autók iránti kereslet fellendítéséhez és a tömeges elfogadás ösztönzéséhez – írja az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink