Trend Kormánymentes választ ad az Audi a jövő kihívásaira

Kormánymentes választ ad az Audi a jövő kihívásaira

autopro.hu/G.I. | 2017.09.12 14:23

Kormánymentes választ ad az Audi a jövő kihívásaira

Az A8 legújabb modellváltozata mellett egy olyan koncepcióautót is bemutatott a német gyártó Frankfurtban, amely az önvezetés 5. szintjét képviseli.

Hirdetés

Az Audi Aicon tanulmány nevében nem nehéz felfedezni az ikon kifejezést- alighanem ezt a "csomagot" teszi le maga és kihívói elé a négykarikás vállalat a holnap közlekedése felé vezető úton.

A Frankfurti Nemzetközi Autószalon felvezetéseként tartott sajtóbemutatón egy prémium négykerekűről hullott le a lepel, ami méreteiben a szintén ekkor debütáló új A8 modell méreteit idézi, ám az egyik fő eltérés, hogy kormánykerék nem került bele.

Az új A8

Már az A8 szedán sem szégyenkezhet a maga 3. szintű önvezetési képességeivel, de az Audi vezető dizájnere, Marc Lichte szerint amíg a szériában kapható "csatahajó" első osztályú ülései a hátsó sorban kaptak helyet, az Aicon esetében ez fordítva van: aki az első székekben foglal helyet, pazar kilátást élvezhet utazás közben.

Az Aicon a VW-konszern nagyobbik elektromos-autós platformjára épült, amely az E-tron SUV modellel fog bemutatkozni a piacon jövőre.

Az Aicon beltere

Az Aicon neve egyébként a mesterséges intelligenciára is utal, ezért szerepel az elején az AI fedőnév (ez az artificial intelligence nemzetközileg alkalmazott rövidítése). A jövőautó az Audi kiszélesedő teljesen elektromos modellkínálatának előszele is egyben.

Az Aicon a maga 5,4 méteres hosszával valóban terjedelmesebb jármű az A8 modellnél. Négy elektromos motor hajtja (minden kerékhez jut egy), így összkerékhajtást is kap az autó. Mindkét tengely kormányozható, így egy kisautó mozgékonyságával lehet a nagytestűt akár városi körülmények között is ideálisan használni.

Az A8 hajtásrendszere

Az akkumulátor fél óra alatt 80 százalékra is feltölthető, az ígért hatótáv pedig ígéretes: közel 800 kilométert lehet egy töltéssel megtenni.

A beltérben természetesen a szórakoztatásra, az utasok kiszolgálására is gondoltak a tervezők, a rendszer alkalmazkodik aktuális utasaihoz. - Úgy gondoljuk, ilyenek lesznek a jövő önvezető járművei - fogalmazott a bemutatón Rupert Stadler, az Audi első embere.

Kiemelt Partnereink