Trend Hivatalos: összeborul a Google és a Fiat

Hivatalos: összeborul a Google és a Fiat

autopro.hu/B.B. | 2016.05.09 14:13

Hivatalos: összeborul a Google és a Fiat

Az együttműködés első lépéseként a techóriás száz hibrid egyterűt vásárol az autógyártótól, melyekkel az önvezető technológiát fogják tesztelni.

Hosszú tapogatózási időszak után eldőlt, melyik autógyártóval kezd együttműködésbe a Google. A hivatalos döntés előtt rendszeresen életre keltek különböző pletykák, melyek mindig más autógyártót hoztak szóba, mint a techcég jövőbeli partnere. Nemrég még az FCA is csak jelöltként szerepelt a hírekben.

A száz plug-in hibrid Crysler Pacifica modell átalakítása után a Google további teszteket fog végezni az önvezető technológiájával, ám a tapasztalatokat most már jó eséllyel a Fiattal közösen fogják összegezni.

Az FCA első embere, Sergio Marchionne úgy fogalmazott, a teszteknek konkrét célja van, az időbeosztás pedig nagyon részletes. „Hogy mi fejlődik ki az egészből? Meglátjuk” – tette hozzá sejtelmesen az Automotive News beszámolója szerint.

Marchionne sokakkal próbált már együttműködni, most azonban bejöttek számításai

Marchionne korábban több autóipari vállalattal is próbált szövetkezni: korábban egyes sajtóhírek a Peugeot-Citroënnel, valamint a VW-konszernnel való összefogást is vizionáltak, de a Fiat-vezér a GM-nek is felajánlotta az egyesülés lehetőségét. Most úgy látszik, a nyitottság és a folyamatos próbálkozás meghozta gyümölcsét, a világ egyik legnagyobb vállalatával szorosabbra fűzni a kapcsolatot több, mint ígéretes.

Kiemelt Partnereink