Trend Autóipari innovációkkal szállt be a Xerox a jövő városa projektbe

Autóipari innovációkkal szállt be a Xerox a jövő városa projektbe

autopro.hu | 2014.06.18 16:01

Autóipari innovációkkal szállt be a Xerox a jövő városa projektbe

Hároméves együttműködési megállapodást kötött a Xerox és a Michigani Egyetem Közlekedéskutatási Intézete, amelynek célja, hogy együtt keressék a városi mobilitás jövőbeni megoldásait.

Hirdetés

A program azt is szolgálja, hogy közös erővel feltérképezzék és bővítsék azokat az információs, kommunikációs és tranzakcióalapú folyamatokat, amelyek a közlekedést teszik még gördülékenyebbé, komfortosabbá és nem utolsósorban biztonságosabbá. Arra is keresik a választ, hogyan csökkenthető világszerte az energiafogyasztás, a szén-dioxid-kibocsátás, illetve ezzel párhuzamosan hogyan javítható az életminőség a városokban.

A Xerox vizsgálatainak a fókuszában a mobilkommunikációs és az autóipari fejlesztések integrációja áll. Ennek része többek közt az is, hogy az autósok könnyebben találjanak szabad parkolóhelyet, illetve a lehető legegyszerűbben tegyenek eleget az útdíj-fizetési kötelezettségeknek. A márka már számos projektet indított ezeken a területeken. Legutóbb az új videó monitoring hálózatot, a telekocsi-mérőt kezdték el tesztelni Amerikában, amellyel a gyakran jogosulatlanul használt telekocsi-sávokat lehet hatékonyan ellenőrizni. Szintén a saját fejlesztés a Parkindy, ami egy okostelefonos alkalmazással kombinált rendszer, amely segít a sofőröknek a parkolóhelyek megtalálásában.

A jövő városa projekt kiterjed arra is, hogy folyamatosan nyomon kövesse az utak minőségét, a közlekedő járművek állapotát és az autóvezetők viselkedését. A vizsgálatok eredményei alapján a kutatók, illetve közlekedésszervezési szakértők 2021-re szeretnének létrehozni egy olyan integrált kommunikációs hálózatot, amelyhez csak Michigan városában húszezer jármű képes egyidejűleg csatlakozni, és azon keresztül a közlekedéshez kapcsolódó tevékenységeit egyszerűen és könnyedén intézni.

Kiemelt Partnereink