Gyártók Negyven százalékkal estek vissza a Polestar eladásai

Negyven százalékkal estek vissza a Polestar eladásai

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.12 15:24

Negyven százalékkal estek vissza a Polestar eladásai

Fotó: Polestar

A Polestar elektromos autók eladásai jelentősen visszaestek 2024 első negyedévében. Az autógyártó az év első három hónapjában mintegy 7200 járművet szállított ki, 40 százalékkal kevesebbet, mint 2023 első negyedévében.

Az eladások a Polestar folyamatban lévő modellváltását tükrözik. A vállalat egyetlen modellel, a Polestar 2-vel rendelkező gyártóból egyre szélesebb körű portfólióvá alakul, a Polestar 4 szállítása már folyamatban van, és hamarosan bemutatkozik a Polestar 3, amelynek gyártása most kezdődött meg. Bár a Polestar 2-t a 2024-es modellévre jelentősen továbbfejlesztették, néhány potenciális vásárló jelenleg habozhat, hogy a felfrissített, de elavult Polestar 2-t válassza-e, vagy várjon a valamivel nagyobb Polestar 4-re.

Az első negyedévben kiszállított 7200 járműből 1200 darab Polestar 4 volt. Ezek mindegyike Kínában került átadásra, mivel a modell csak az év későbbi szakaszában jelenik meg Európában. A Polestar azonban valószínűleg hamarosan megfordítja a négy egymást követő negyedévben csökkenő eladások trendjét. A 7200 darab a leggyengébb negyedéves eredmény volt 2022 harmadik negyedéve óta – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink