Trend 3D nyomtatással és robotokkal készíti versenyautóját a Ford

3D nyomtatással és robotokkal készíti versenyautóját a Ford

autopro.hu/R.M. | 2017.03.09 06:26

3D nyomtatással és robotokkal készíti versenyautóját a Ford

Az amerikai autógyártó úgy döntött, a legújabb 3D nyomtatási technológiával gyártja majd autóinak több alkatrészét is, elsőnek egy kis gyártásszámú területen, a versenyautósportban próbálkoznának.

Hirdetés

Míg az utóbbi időben egyre kevesebbet hallunk a 3D nyomtatókról, addig az iparban csak most kezdik igazán kiaknázni a technológiát. Erre a legújabb példa a Ford: sárvédők, spoilerek, és különböző motoralkatrészek készülnek majd először a világ eddigi legfejlettebb 3D műanyag nyomtatójával. Méghozzá elsőként, ugyanis a szerkezetet fejlesztő cég, a Stratasys az autógyártó számára biztosította az előjogot a legújabb modelljükhez.

Az Infinitive-nek méretei egy közepes nagyságú szobáénak felelnek meg. Maga a működési elv, az eddig ismert rétegről rétegre építkező technológia, mindezt beépített robotkarokkal kiegészítve. A gép további előnye maga a mérete, melynek köszönhetően könnyen elkészíthetővé válnak egész karosszéria elemek.

Az új gép az autógyártó michigani kutatóközpontjában áll majd munkába, és elvárásaik szerint nagyban megrövidíti majd a gyártási és tervezési időt, írta meg az automotive news.

Kiemelt Partnereink