Opel Szentgotthárd

Mit szólnak a magyarországi autógyárak a BMW-hez?

Mintha a BMW követ dobott volna egy csendes tóba, úgy kavarta fel a nyári állóvizet a debreceni beruházás híre. Megkérdeztük a hazai OEM-eket, hogyan vélekednek a projekről, milyen hatásokkal számolnak.

Pardavi Mariann | 2018.08.09 11:40

Boda János: Kiemelt precizitást vár el tőlünk szállítás során az Opel

Extra költségeket jelenthet a vasúti szállítmányozóknak a munkaerőhiányból fakadó probléma, az ügyfelek elvárása pedig egyre csak nő. Az Opel például kiemelt precizitást vár el, alacsony áron. Boda Jánossal, a Gysev Cargo Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk a vasúti szállítmányozás mai helyzetéről.

Szabó Fanni | 2018.05.11 08:30

Mi lesz a szentgotthárdi Opellel 2018-ban?

Hogyan érinti a szentgotthárdi gyárat az GM-PSA adásvétel? Hol fog bővíteni a PSA? Cikkünkben tisztázzuk a nagy kérdéseket, és azt is összefoglaljuk, mi történt az elmúlt egy évben Szentgotthárdon.

Pardavi Mariann | 2017.12.27 06:30

A PSA Magyarországban gondolkodik? - ez történt a 48. héten

Munkát hozhat a PSA Szentgotthárdra, akkumulátor gyárat tervez Komáromba a dél-koreai SK Innovation- ezek a jó hírek. A rossz, hogy nem gyárt több üléshuzatot a Lear Magyarországon. Összefoglaltuk az elmúlt hét legfontosabb eseményeit.

Wurmbrandt András | 2017.12.04 11:00

Fordulat: munkát hozhat a PSA Szentgotthárdra

A franciák mégsem szlovákiai kapacitásaikat bővítik, inkább a frissen megszerzett Opel valamelyik motorgyárát bíznák meg kétszázezer benzinmotor legyártásával.

autopro.hu/B.B. | 2017.11.27 06:30

Olasz szakember került az Opel Southeast Europe élére

Az Opel Southeast Europe-hoz (OSE) tartozó márkakereskedések az év első nyolc hónapjában közel 35 ezer autót adtak el, regionális szinten ez 6,5 százalékos piaci részesedést eredményez a cégnek, amelynek új vezetője, Enrico De Lorenzi sok lehetőséget lát az Opel számára a 14 közép- és észak-európai országot tömörítő régióban.

MTI | 2017.09.20 08:49

Leáll a magyar járműgyártás

A következő hetekben kisebb-nagyobb hézagokkal hagyják el a gyárakat a hazánkban készült erőforrások és járművek. Szünetel a munka a győri Audinál, a szentgotthárdi Opelnál és a esztergomi Suzukinál is.

Pardavi Mariann | 2017.07.20 12:27

Opel: visszatérnek a magánvevők az új autók piacára

Visszatérnek a magánvevők az új autók piacára, a magyarországi márkakereskedőknél az idén már számottevően nő a magánügyfeles értékesítések súlya – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója az autópiac első fél évét értékelve.

MTI | 2017.07.03 09:30

iKomp: szerteágazó kutatás-fejlesztési projekt Nyugat-Magyarországon

A járműipart, az elektronikát, az egyedi gép- és szerkezetgyártást, valamint a műanyag megmunkálást is érinti az a kutatás-fejlesztési projekt, amelyben kifejezetten nagyszámú és szerteágazó eredmény született az elmúlt években. Az idén június végéig futó iKomp-programban a nyugat-magyarországi régió különböző vállalatai és kutatóintézetei vesznek részt példamutató együttműködésben az Opel Szentgotthárd Kft. vezetésével. Az összesen 1,8 milliárd forintos projekt konkrét eredményeiről dr. Viharos Zsolt János, az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa, az iKomp-projekt tudományos koordinátora tájékoztatta lapunkat.

Wurmbrandt András | 2017.05.08 13:28

Hosszútávra tervez a szentgotthárdi Opel - ez történt a 13. héten

Az Opel szentgotthárdi gyárában nem tartanak attól, hogy negatív következményekkel járna rájuk nézve, hogy a közelmúltban a GM-től a PSA-csoport kezébe került a vállalat. Legalábbis erre lehet következtetni az igazgató szavaiból, amelyek a gyártás megkezdésének 25. évfordulóján hangzottak el. Összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb járműipari történéseit.

Wurmbrandt András | 2017.04.03 11:00

Hosszútávra tervez a szentgotthárdi Opel, bemutatták az új Insigniát is

A magyar kormány feladata és felelőssége, hogy minden feltételt biztosítson ahhoz, hogy az Opel új tulajdonosa a magyarországi tevékenység bővítésében és fejlesztésében legyen érdekelt - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Szentgotthárdon, az Opel-gyárban, a gyártás megkezdésének 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

MTI | 2017.03.30 09:02

A szentgotthárdi Opelért lobbizik a kormány az új tulajdonosnál

A magyar kormány párbeszédet kezdeményez az Opellel és új tulajdonosával, a francia PSA csoporttal annak érdekében, hogy fenntartsák és tovább bővítsék magyarországi kapacitásukat, a szentgotthárdi gyárat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Opel vezetőivel a társaság rüsselsheimi központjában folytatott megbeszélése után.

MTI | 2017.03.14 15:13

Negyedszázadot ünnepelt az Opel Magyarországon

Az Opel szentgotthárdi gyárában 25 évvel ezelőtt készült el az első modell, ez az ipari háttér nagyban meghatározta, hogy a márka az elmúlt évek alatt a legnagyobb darabszámban eladott személyautók egyike volt Magyarországon, ahol már csaknem 500 ezer Opel fut az utakon.

MTI | 2017.03.14 08:03

A hét, amikor kiderült, mitől táltosodott meg a Suzuki

A mögöttünk lévő héten leginkább az Opel lehetséges eladására koncentráltak az autóipari hírek, de azért érdemes volt odafigyelni a Suzuki eredményeire és terveire is. Arról nem is beszélve, hogy végre kiderült, mitől táltosodott meg a japán márka a magyar piacon.

Wurmbrandt András | 2017.02.20 10:32

Az Opel eladása csak a kisebbik durranás lehet?

Alig pár napja robbant a hír, hogy a GM-től a francia PSA-hoz kerülhet a német autómárka, ám a jövőt illetően már egész komoly és konkrét forgatókönyvekről hallani. Ha ezek csak részben igazak is, egész más világ jöhet - többek között Szentgotthárdon is.

autopro.hu/B.B. | 2017.02.17 08:30

Szentgotthárdon elkészült a 9 milliomodik motor – sok fotóval

Február 9-én a Flex üzem benzines szerelősoráról ünnepélyes keretek között lejött a kilencmilliomodik Opel motor, egy 1,5 literes turbó benzines, amely a hamarosan a piacra kerülő új Opel Insigniában fog majd bemutatkozni.

autopro.hu/P.M. | 2017.02.10 12:30

Rekordévet zárt az Opel magyarországi gyára

Az Opel szentgotthárdi gyárában tavaly csaknem 630 ezer motort gyártottak, 23 százalékkal haladva meg az eddigi legnagyobb termelési volument - mondta el Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd igazgatója Budapesten újságíróknak, az előző évet értékelve.

MTI | 2017.01.18 08:30

Nem aprózta el 2016-ot az Opel – ilyen évet zártak Szentgotthárdon

Van mire visszaemlékeznie az Opelnek idén: huszonöt éve gyártanak hazánkban, elkészült a nyolcmilliomodik motor, beindult a flex gyár, az Év Autójának, az Opel Astrának az erőforrását Magyarországról szállítják, új igazgató irányít. Összeszedtük, miről szólt Szentgotthárdon az év.

Pardavi Mariann | 2016.12.27 06:30

Automotive Hungary kerekasztal: megoldásjavaslatok a munkaerőhiányra

Az Automotive Hungary szakkiállítás szerdai kerekasztal beszélgetésén a cégek egyetértettek abban, hogy a járműiparban a legnagyobb kihívást a munkaerőhiány jelenti, ami regionális probléma, de járulékcsökkentéssel lehetne segíteni a helyzeten.

MTI | 2016.10.20 10:30

1 2 3 4 5

Kiemelt Partnereink