Formula Student

Miért ne építhetne egy pénzügyes autót?

Marton Péter, a BME pénzügy-számvitel szakos hallgatója már korábban is belekóstolt a Formula Student hallgatói járműverseny világába a BME Formula Racing Team (FRT) tagjaként, most azonban úgy döntött, saját csapatot alapít. Így jött létre a BME Motorsport.

Szabó Fanni | 2019.03.01 10:00

Ezzel a járművel fog versenyezni a győri csapat

A tél vége mindig izgalmas az egyetemi járműépítő csapatok számára, hiszen ilyenkor véglegesítik versenyautójuk terveit és mutatják be a közönség számára. Nézzük, a győri Arrabona Racing Team milyen járművel vág neki a 2019-es szezonnak!

Pardavi Mariann | 2019.02.19 12:40

A motorsport világelitje jött Győrbe

A motorsport és a motorfejlesztés világelitjével találkozhattak a Formula Student (FS) csapatok tagjai, egyetemi hallgatók szerte Európából, akiknek szenvedélyükké vált a versenyautó építés, a versenyzés, és tudásukat, felkészültségüket az egyetemi motorsporton keresztül is gyarapítani szeretnék.

Nyerges Csaba | 2018.11.28 13:21

A világ legkeményebb autóversenyén szoríthatunk a győri hallgatókért

A Formula Student versenysorozat olyan akár a Forma 1, azzal a különbséggel, hogy itt egyetemisták terveznek meg és építenek együléses versenyautókat. A versenysorozat egyik legkeményebb állomása a német futam. Már a helyszínen van a győri csapat, az Arrabona Racing Team (ART).

Pardavi Mariann | 2018.08.07 15:41

Szuperkönnyű lett az új győri jármű

Elkészült a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak ötödik járműve, amivel idén három nemzetközi versenyen is rajthoz állnak.

Pardavi Mariann | 2018.06.29 08:35

Elkészült a legújabb motor Győrben

A Szengine hallgatói csapat évről évre új erőforrást mutat be, hogy mint beszállítók vehessenek részt a mérnökhallgatók autóversenyén, a Formula Studenten.

Pardavi Mariann | 2018.06.05 08:30

Bendik Elizabet Hanna: A nők is érvényesülhessenek a műszaki pályán!

Ahogy az autóipar olyan területe az iparnak, ahol jellemzően a férfiak vannak többen, úgy igaz ez a hallgatói járműépítő csapatokra is. Éppen ezért üdítő kivétel Bendik Elizabet Hanna, aki másodéves járműmérnök szakos hallgatóként vette át a kecskeméti járműépítő csapat irányítását. Határozott elképzeléséi vannak a csapatvezetésről és a versenyzésről egyaránt.

Pardavi Mariann | 2018.05.24 08:37

Ezen a motoron dolgozik a győri Szengine – sok képpel

Motorbeszállítóként vesz részt a győri fiatalokból álló csapat az együléses autók versenyén, a Formula Studenten. A team teljesen új erőforrással kezdi a szezont, a konstrukciós tervezők mutatták be a részleteket.

Pardavi Mariann | 2018.03.13 08:30

Gyártáselőkészítésen dolgozik a Kefo – mutatjuk a jármű részleteit

Az idei versenyautójuk, a KMS18 a Formula Student nemzetközi versenysorozat szabályainak megfelelően megépített jármű. Acél csővázas, belsőégésű, 600 köbcentis motorral hajtott, egyszemélyes versenyautó. A futómű egyedi tervezésű, éppen úgy, mint a karbonszálas burkolat, a szívórendszer és a kipufogó.

autopro.hu/P.M. | 2018.02.22 16:33

Kiderült, mire fogják használni a zalaegerszegi tesztpályát

Az együléses formulaautók Magyarországon rendezett kelet-európai versenye több szempontból is különleges lesz idén. Reagálva az ipar igényeire, idén rajthoz állnak önvezetők is, ebben a szekcióban a BME mérnökhallgatói egyedüli magyar csapatként indítják el a saját maguk által tervezett, legyártatott és összeszerelt járművüket. A helyszín is érdekes.

Pardavi Mariann | 2018.02.09 08:30

Sándor Miron: A vállalatok értéket látnak bennünk

A Miskolci Egyetem versenyautó-építő gárdája is részt vett a Formula Student Hungary rendezvényen. Az ipari termék- és formatervező BSc szakos csapatvezetővel beszélgettünk.

Gégény István | 2017.08.31 09:30

A bérfelzárkóztatás a versenyképesség alfája és omegája

A régió és az ország versenyképességének megőrzése volt a központi témája annak a konferenciának, amelyet a nyugat-dunántúli ipari kamarák részvételével tartottak Győrben. A tanácskozás előadói egyetértettek abban, hogy a bérek rendezése nélkül nem lesz megfelelő számú szakképzett munkaerő itthon, anélkül pedig nem lehet versenyképességről beszélni.

Wurmbrandt András | 2017.08.18 14:52

1 2 3 4 5 6

Kiemelt Partnereink