dolgok internete

A digitalizáció nélkülözhetetlenné vált

A magyarországi Beckhoff Automation Kft. ügyvezető igazgatóját, Perecz Tamást kérdeztük az automatizálási trendekről, a kibertámadásokról és az adatelemzés előnyeiről.

Szabó Fanni | 2018.10.11 08:35

A raktár is lehet okos

Egy raktárban is szépen mutatnak a robotkarok, a nagy kérdés, hogy az automatizálás milyen fokára érdemes lépnünk.

Kuthi Áron | 2018.07.30 13:53

Ipari digitalizáció: lépni kell, mert eltűnünk a térképről

Inkább ma, mint holnap fektessünk a technológiaváltásba, mert csak így lehet a trendek élén járva biztosítani cégünk versenyképességét. A jó hír az, hogy ehhez csupán megbízható, dinamikus IT-rendszert kell kiépíteni, ami ma már nem lehet más, mint a dolgok internetébe való belépés. Nyírő Ferenc, az S&T Consulting Hungary Kft. informatikai tanácsadó cég szakembere adott interjút.

Kuthi Áron | 2018.07.20 15:28

Stephan Brand: A kérdés az, hogyan tudják a dolgok internetét a cégek pénzügyileg is a hasznukra fordítani

A járművek összekapcsolása, valamint a dolgok internetére (IoT) épülő mobilitási megoldások nem csupán megkönnyítik az érintett vállalkozások életét, de új bevételi és megtakarítási lehetőségeket is teremtenek számukra. A járműipar számára megnyíló digitális lehetőségekről Stephan Brand, az SAP szoftvergyártó IoT-ért felelős alelnöke nyilatkozott az Autoprónak.

Arató Márk | 2018.06.07 08:31

A Bosch Rexroth hidraulikái mozgásban tartják a dolgok internetét

Rohamosan fejlődik a felhőalapú üzleti tranzakciók, a dolgok internete és a logisztikai folyamatok világa, a három terület is egyre erősebben fonódik össze. Új EDG szelepblokkjával a Bosch Rexroth az IT-rendszerekkel kapcsolatban álló hidraulikai berendezések irányítását teszi könnyebbé.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.04.10 10:53

Ipar 4.0 gyakorlati megoldásokat mutat be a Hepenix Kft.

A nemzeti kutatási, fejlesztési és innovációs Hivatal támogatásával a Hepenix Műszaki Szolgáltató Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA Sztaki) 2016. április 1-jével közösen egy Intro4.0 nevű projekten dolgoznak, ami az Ipar 4.0 technológiák bevezetésének elősegítésére keres megoldásokat.

Hepenix Kft. | 2018.03.14 15:08

Az otthonokat is megokosítja a Bosch

A Bosch bemutatja, hogy már ma megvalósítható a jövő hálózatba kapcsolt okosháza: az okosotthonok és -épületek terén kifejlesztett innovatív megoldások és szolgáltatások közös célja, hogy életünket naprakész technológiák segítségével könnyebbé, kényelmesebbé és energiatakarékosabbá tegye.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.12 09:14

Az autóipart is elérték a kriptovaluták

Bár többnyire teljesen kiszámíthatatlanok, a kriptovaluták mégis az utóbbi évek egyik anyagi-technológiai sikersztorijának számítanak. A szárnyait bontogató technológia a Bosch révén immár az autóiparba is beszivárgott, a németek az IoT-fejlesztések jegyében indítottak befektetést.

autopro.hu/B.B. | 2018.02.07 06:30

Ki mondta, hogy egy régi autó nem lehet okos? - videóval

A Deutsche Telekom, Európa legnagyobb telekommunikációs vállalata olyan szolgáltatást ajánl a 2006-ban, vagy az azután készült autók tulajdonosainak, ami monitorozza a vezetési adatokat, és a járművet Wi-Fi hotspottá alakítja. Ennek segítségével útközben lehet internetezni, és össze lehet kapcsolni az autót más eszközökkel is.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.11.20 14:10

Az Antenna Hungária tovább bővíti IoT hálózatát

Az Antenna Hungária év végéig országosan elérhetővé teszi IoT hálózatát (Internet of Things - a dolgok internete), ami így több mint száz bázisállomással fog üzemelni országszerte.

MTI | 2017.11.20 08:41

A National Instruments és a PTC IoT képzést indít mérnököknek

A National Instruments (NI) olyan platformalapú rendszereket kínál, amik a mérnököknek és a tudósoknak biztosítják, hogy megoldhassák a világ legnagyobb mérnöki kihívásait. Beindítottak egy új, IoT, dolgok internete oktatási módszert, amelyben rengeteg fejlett eszközt alkalmaznak. A tanárok és a diákok hasznát veszik ezeknek az eszközöknek.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.30 14:47

Történetének legnagyobb beruházására készül a Bosch

Van, ahol nem sokára igenis kézzelfoghatóvá válik az önvezetés és a hálózatba kötés trendje: Drezdának például hétszáz új munkahelyet és egymilliárd eurós fejlesztést jelent mindez.

autopro.hu/B.B. | 2017.06.15 15:00

1 2 3

Kiemelt Partnereink