Techtogether Tudáspark lehet a Kecskeméti Főiskolából

Tudáspark lehet a Kecskeméti Főiskolából

autopro.hu | 2015.04.21 10:03

Tudáspark lehet a Kecskeméti Főiskolából

Újabb kutatás-fejlesztési programokat indít az intézmény, a régió gazdasági szereplőivel és a helyi önkormányzattal közösen.

Hirdetés

Kecskemét a kutatás-fejlesztésben látja a jövőt, ezért belekezdenek egy helyi K+F centrum alapjainak lerakásába. A kezdeményezésben részt vesz a Kecskeméti Főiskola irányítása mellett az AIPA Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft,, a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány és Kecskemét önkormányzata.

Az együttműködők célja, hogy a kutatás-fejlesztés egyik magyarországi központjává tegyék Kecskemétet. Közleményükben jelzik: a kecskeméti Kiemelt Járműipari Térségben várhatóan egyre több olyan projekt fog indulni, amelyek közvetlen hatással lesznek a felsőfokú oktatás és képzés kutatás-fejlesztési irányú fejlesztésére, amelyekben mind több közös kutatás kap helyet, és erősíti a város, mint gazdasági szereplő hazai- és nemzetközi kapcsolatait.

A főiskola jövőképének része, hogy a térséget meghatározó iparágakban (jármű, gépipar, automatizálás, kertészet és élelmiszer feldolgozás) biztosítsa azokat a szakembereket és kutatókat, akikre a vállalkozásoknak hosszú távon szükségük van. Így a főiskola a projekt keretei közt a gazdasági szereplők igényeihez igazítja oktatási, képzési portfólióját, szolgáltatásait.

Első körben az alábbi kutatási területekre fókuszálnak a partnerek: jármű- és gépipari anyagok és technológiák kutatása, fejlesztése; ipari automatizálás, méréstechnika és optimalizálás; élelmiszer-előállítás, kertészet, élelmiszer-feldolgozás.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink