Techtogether Tíz csapattal rajtol el a tizedik Techtogether Automotive Hungary

Tíz csapattal rajtol el a tizedik Techtogether Automotive Hungary

Pörge Béla | 2023.04.21 07:20

Tíz csapattal rajtol el a tizedik Techtogether Automotive Hungary

Fotó: Lugosi Péter

Május 16-17. között, az Automotive Hungary szakkiállításon, a Hungexpon mérik össze tudásukat az ország legjobb mérnökhallgatói. Az autopro.hu szervezésében megrendezésre kerülő Techtogether az évek során fogalommá vált – idén pedig már tizedik alkalommal kerül sor a versenyre. A 2023-as Techtogether Automotive Hungary versenyen tíz egyetemi csapat vesz részt.

Az idei évben május 16-a és 19-e között kerül megrendezésre az Ipar Napjai szakkiállítás, és társrendezvénye, az Automotive Hungary. Az Ipar Napjai tizenegyedik, míg az Automotive Hungary várja az érdeklődőket a budapesti Hungexpo területén. A rendezvény a Kiállítási Központ A, D és E pavilonjaiban lesz megtalálható.

A két kiállítás közös megrendezésének hála az idei évben minden adott lesz ahhoz, hogy sok érdeklődő mellett, jó hangulatban kerüljön sor a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyre. Az idei kiírás érdekessége, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a verseny kétnapos lesz.

Velük találkozhatunk

A 2023-as, tizedik Techtogether Automotive Hungary-n a következő csapatok vesznek részt – köztük egy teljesen új alakulattal a BME Suborbitis személyében, valamint nagy visszatérő a Miskolci Egyetem újjáalakult csapata.

  • Airrari-STECO Team
  • Arrabona Racing Team
  • BME Formula Racing Team
  • BME Motorsport
  • BME SharkTeam
  • BME Suborbitals
  • Electric Racing Miskolc
  • Kefo Motorsport
  • PEngineers
  • StudentTechLab ELTE

Ahogyan az a listáról is kiderül, a tíz kiírás alatt már szokásossá váló intézmények delegálnak csapatokat a Techtogether Automotive Hungary mezőnyébe. Lesznek tehát versenyzők a győri Széchenyi István Egyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Szegedi Egyetemről, a Neumann János Egyetemről, a Pannon Egyetemről és az Eötvös Loránd Tudományegyetemről is.

Nélkülük nem lenne az igazi

Szokás szerint számos vállalat támogatja a versenyt feladatokkal és díjakkal is, valamint idén az Audi Hungaria Zrt. arany támogatóként jelenik meg. A következő vállalatok adnak feladatot a csapatoknak: BPW Hungária Kft., EFAFLEX Hungária Kft., Hepenix Kft., HUMDA Lab, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft., Kvalix Automatika Kft., msg Plaut Hungary Kft., PMT, Schaeffler Savaria Kft., SMC Hungary Kft. és Trenkwalder Recruitment Kft. Ahogy mindig, természetesen az idei évben is az autopro.hu szervezi meg a rendezvényt.

A rendezvény nem jöhetne létre a helyszínt biztosító Hungexpo nélkül se, ahogyan a Gépipari Tudományos Egyesület és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) munkája is elengedhetetlenül fontos a Techtogether Automotive Hungary megrendezéséhez.

Látogasson el május 16-17. között a Hungexpora és találkozzon hazánk legtehetségesebb mérnökhallgatóinak megmérettetésén!

Vegyen részt a Techtogether Automotive Hungary jubileumi kvízén!

Az idén 10 éves Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói versenyeken mindeddig többezer egyetemi hallgató mérte össze a tudását. Azt gondolhatnánk, hogy a verseny kizárólag a műszaki feladatokról szólt, de a gyártás-, termék- és technológiafejlesztés mindig összehangoltan működik a vállalatok HR, marketing, értékesítési, gazdálkodási és egyéb részlegeivel. Ebből kifolyólag a versenyeken is mindig tágabb körből igyekeztünk feladatokat találni. A jubileumi alkalomból kifolyólag az elmúlt 10 év kvízei alapján összeállítottunk egy kérdéssort, amit kiegészítettünk a versenyre vonatkozó néhány könnyen megválaszolható kérdéssel.

Élje át a Techtogether versenyélményt és tesztelje tudását, a legújabb, nem csupán versenycsapatoknak szóló kvízünkben! Kattintson az alábbi linkre és töltse ki kvízünket május 16. 12 óráig, hogy elvihesse a számos nyeremény egyikét! Támogassa kedvenc csapatát azzal is, hogy a kvízben őket jelöli meg a verseny várható győzteseként, amivel a versenyzők további pontokat szerezhetnek!

A megmérettetés a helyszínen is folytatódik május 17-én. Amennyiben szeretné elvinni az értékes díjak egyikét, jöjjön el a Techtogether Automotive Hungary versenyre a Hungexpo kiállítási területére, ahol a kvíz kitöltői számára kijelölt további feladat megoldására nyílik lehetőség. A három legjobb megoldást benyújtó közül az első 30.000 Ft, a második 20.000 Ft a harmadik helyezett 10.000 Ft értékű ajándékot kap, melyet a mérnökhallgatói versenyünk eredményhirdetését megelőzően, május 17-én adunk át.

Mindenki nyer, hiszen tudása bővítése mellett a helyszínen találkozhat a magyar autó- és gépipar vezetőivel, kiemelkedő tudású mérnökeivel és szakembereivel a verseny helyszínéül szolgáló kiállításon!

A kérdések összeállításában a Gépipari Tudományos Egyesület, a Trenkwalder Recruitment Kft. a Tequa International Kft. munkatársai segítettek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink