Techtogether Smart city & közösségi közlekedés - ez a jövő Budapestje

Smart city & közösségi közlekedés - ez a jövő Budapestje

Végh Martin | 2022.07.17 16:22

Smart city & közösségi közlekedés - ez a jövő Budapestje

Fotó: Shutterstock

A májusi Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói verseny első napjára a HUMDA Zrt. tematikus napot szervezett, aminek keretében különböző témakörökben tartottak előadásokat. Ezek egyike a városi közösségi közlekedés kihívásait és az azokra adott válaszokat tárgyalta.

A májusi Techtogether Automotive Hungary HUMDA Napján Erős Veronika, a HUMDA Zrt. Zöld Mobilitási Igazgatóságának igazgatóhelyettese tartott előadást. Felvázolta a városi közlekedés problémáit, melyeknek megoldásában – mint hangsúlyozta – a tömegközlekedés fejlesztése nem elég, ugyanis multimodalitásra, vagyis a különböző közlekedési módok egymást kiegészítő használatára van szükség.

A hallgatóságnak kitekintést nyújtott az élhetőbb városi környezet megteremtését szolgáló smart city jellegű megoldásokra, továbbá részletesen taglalta a közösségi közlekedés fejlesztése során jelentkező kihívásokat, amihez kapcsolódóan olyan megoldást szolgáló programokat ismertetett, melyek Magyarországon is futottak.

Erős Veronika teljes előadását a lentebbi videón tekinthetik meg.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink