Techtogether Remek versenynek ígérkezik az idei Techtogether Automotive Hungary

Remek versenynek ígérkezik az idei Techtogether Automotive Hungary

Pörge Béla | 2021.10.04 10:22

Remek versenynek ígérkezik az idei Techtogether Automotive Hungary

Fotó: Pörge Béla

Idén november 16-18. között kerül megrendezésre az Automotive Hungary kiállítás a Hungexpo területén. A rendezvény elmaradhatatlan része a Techtogether, ahol egyetemi hallgatók mérhetik össze a tudásukat egy éles, izgalmas, de jó hangulatú versenyen.

A szokásokhoz híven most is készül az autopro.hu a hazai mérnökhallgatói versenyével, a Techtogether Automotive Hungary-vel, melyet ebben az évben november 16-18. között szervezünk. A versenyre már tizenöt csapat nevezett, így biztosak lehetünk abban, hogy a Hungexpo egyik – ha nem a – legmozgalmasabb része ezúttal is az lesz, ahol a Techtogether zajlik majd.

2020-ban a Techtogether Automotive Hungary versenyen induló közel 256 magyar egyetemi hallgató közül 223-an a koronavírus-járvány ellenére is inkább a személyes részvétel mellett döntöttek. Idén remélhetőleg már ekkora befolyással sem lesz az életünkre – és a rendezvényre – a vírus.

A nevezett csapatok között ott van mindenek előtt a tavalyi győztes Arrabona Racing Team, a győri Széchenyi István Egyetem egyik csapata, ahogyan a két másik tavalyi dobogós, a Szombathelyi Gépész - StudentTechLab és a BME Formula Racing Team is.

Új csapatok

A tavalyi versenyen 12 csapat vett részt, közülük két miskolci alakulat online kapcsolódott be a küzdelmekbe, egyikük – a ME-Kart – pedig az egyetlen olyan csapat, aki tavaly indult a versenyen, idén pedig nem. Ebből következik, hogy 2020-hoz képest négy új csapatot üdvözölhetünk a versenyen, ők a következők: Debrecenből érkezik a DEAC Motorsport és a DEAC - BAirZ / DEAC Motorsport GMT Racing Technology, valamint az óbudai O.U.R. Team / Obuda University Racing Team és a veszprémi PEngineers. Az O.U.R. Team személyében egyébként egy abszolút újoncot köszönthetünk.

Idén három-három csapat képviseli a Budapesti Műszaki Egyetemet és a győri Széchenyi István Egyetemet, a Debreceni Egyetemről és az Óbudai Egyetemről két-két csapat nevezett, míg az ELTE, a Pannon Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Szegedi Egyetem egy-egy csapattal képviselteti magát.

Szakmai kihívás

A korábbi évekhez hasonlóan, ez alkalommal is komoly szakmai feladatokkal készülnek a támogató vállalatok és szervezetek, melyek megoldására online és offline is lehetőség nyílik. A verseny során a feladatokat egyetemi oktatókkal, a Gépipari Tudományos Egyesülettel és a hazai vállalatok szakembereivel együtt alakítjuk ki. A hallgatók műszaki tudásuk mellett kommunikációs és csapatmunka képességeikről is tanúbizonyságot tesznek. 2018 óta már angol nyelvű feladatot is adunk a résztvevő csapatoknak, így is növelve a rendezvény szakmai színvonalát.

Az önvezetés, elektromos hajtás vagy az Ipar 4.0, digitalizáció területére fókuszáló feladványokat a versenyben részt vevő vállalatok és intézmények adják ki és ők végzik majd az értékelést is.

Kiemelt Partnereink