Techtogether Így alakult a Zöld Busz Program éve

Így alakult a Zöld Busz Program éve

Pörge Béla | 2022.01.01 12:20

Így alakult a Zöld Busz Program éve

Bánlaki Gergely a HUMDA Zöld Mobilitási Igazgatóságának szakmai projektmenedzsere | Fotó: Lugosi Péter

Mint ismert, szeptemberben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. koordinálása alá került a Zöld Busz Program. A program keretében több magyar nagyvárosban teszteltek az idei év során elektromos autóbuszokat, erről beszélt bővebben Bánlaki Gergely a Techtogether Automotive Hungary HUMDA Napján.

A Zöld Busz Programban a 25 ezer főnél nagyobb lakosú települések vehetnek részt. A 2022-től 2025-ig tartó időszakban a 180 milliárd forintos, teljes rendelkezésre álló keret felhasználásával legalább 1100 elektromos meghajtású autóbusz állhat majd forgalomba a helyi közszolgáltatásban. A program demonstrációs szakasza hamarosan a végéhez ér.

Bánlaki Gergely a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás Fejlesztési Ügynökség Zöld Mobilitási Igazgatóságának szakmai projektmenedzsere novemberben tartott előadást a témában a Techtogether Automotive Hungary első napján. Novemberig nyolc város tapasztalatait elemezték ki, így megtudtuk, hogy mennyit számítanak az időjárási körülmények az elektromos buszok üzemeltetése során, valamint hallhattunk több tömör értékelést a sofőrök és az utasok részéről.

Az alábbi videón a teljes előadás megtekinthető:

Aki még ennél is többet szeretne megtudni a Zöld Busz Programról, annak ajánljuk a Bánlaki Gergellyel készült interjúnkat, ami ide kattintva érthető el.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink