Autopro Blog Szeged világelsőségre tör

Szeged világelsőségre tör

ContiBlogger | 2016.05.05 10:54

Szeged világelsőségre tör

Mi a közös Németország egyik legpatinásabb sörfőzdéjében, az ausztrál partoknál folyó LNG-kitermelésben, vagy a Mexikói-öbölben zajló kőolaj-bányászatban?

Hirdetés

A feltett kérdésre nem is olyan bonyolult a helyes válasz: hát persze, hogy a magyar szakértelem! A Continental szegedi leányvállalata, a ContiTech Rubber Industrial Kft. adja ugyanis az egyedi gyártású nagynyomású olajipari tömlők világpiacának egyharmadát.

A számtalan világszabadalomnak, és izgalmas fejlesztésnek otthont adó gyár azonban nem elégszik meg ezzel, hiszen egy néhány napja átadott, mintegy kétmilliárd forint értékű új beruházásnak köszönhetően újabb babérokra tör. Szegeden készült például a világ első 60 méter hosszú nagynyomású olajipari tömlője, ami nem mellesleg 8 tonnás volt. De a magyar mérnökök olyan termékeket is fejlesztenek, amelyek bőven 1000 bar feletti nyomás, vagy mínusz 50 fokos hőmérséklet mellett is biztonságosan használhatóak.

A Continental által gyártott tömlő munkában Németország egyik legpatinásabb sörgyárában, az 1871-óta működő Schwarzbrau-nál

Talán egy fokkal közelebb áll a mindennapjainkhoz az üzletág egyik legújabb fejlesztése: a sörgyárak és az üdítőitalok gyártói által előszeretettel alkalmazott, pehelysúlyú, kettős galvanizált acélspirállal erősített tömlő. Az Extremeflex nevű eszköz szinte bármilyen élelmiszeripari folyadék továbbítására ideális, szűk helyen is bevethető, ennek köszönheti népszerűségét a sörös cégeknél is.

Kiemelt Partnereink