Autopro Blog Az életünk múlhat a gumiabroncsokon

Az életünk múlhat a gumiabroncsokon

ContiBlogger | 2017.11.24 16:07

Az életünk múlhat a gumiabroncsokon

A téli gumiabroncs használatának szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen vannak olyan helyzetek, amikor az életünk múlhat rajta. A Continental Vision Zero küldetésének is a biztonság az egyik legfőbb eleme, ezért a Continental családi napján vezetéstechnikai tréningen vehettek részt az érdeklődők a Hungaroringen található a Groupama Tanpályán a november 11-12-i és 18-19-i hétvégén.

Hirdetés

A résztvevők extrém körülmények között próbálhatták ki, hogy hogyan reagálnak a váratlan helyzetekre, természetesen instruktorok segítségével, akiktől hasznos gyakorlati tanácsokat kaptak. Műgyantás rántópad és vizes körpálya is nehezítette a vállalkozó kedvű sofőrök munkáját, azonban így a gyakorlatban is kipróbálhatták, hogy milyen az, amikor nehéz megtartani, vagy éppen visszaszerezni a kontrollt az autó felett.

A gyakorlás mellett természetesen elengedhetetlen az autók megfelelő felkészítése a téli szezonra. Ha a rossz idő beálltával a nyári abroncs marad fenn a járművön, akkor a sofőröknek sokkal nehezebb dolguk lesz a kocsi irányításával, különösen heves esőzés, fagy, illetve havazás esetén. Az abroncs állapotára is érdemes figyelmet szentelni, a téli abroncsoknál 4 milliméter a Continental által javasolt profilmélység.

Menkó Illés, a Continental műszaki szakértője elmondta, hogy tévhit, miszerint télen keményebbre kellene fújni az abroncsokat, illetve arra is rámutatott, hogy érdemes prémium minőségű abroncsokat választani, ugyanis ezzel hosszú távon jobban járunk, mint olcsóbb társaikkal.

Kiss Csaba rendőr alezredes szerint fontos felhívni a figyelmet arra, hogy érdemes az egész kocsit felkészíteni a megváltozott körülményekre. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen ellenőrizzük (vagy szakemberrel ellenőriztessük) az akkumulátort, a világítást, a fékrendszert, és bizony, az ablaktörlő lapátokat is. Emellett a fagyálló ablakmosó és a jégkaparó is elmaradhatatlan kelléknek számít, továbbá érdemes nagyobb követési távolságot tartani, és többször is meggondolni, hogy egy-egy esetben valóban szükséges-e előznünk.

Kiemelt Partnereink