Autopro Blog Az autógyártás nem barkácsolás

Az autógyártás nem barkácsolás

Techman | 2015.05.26 14:50

Az autógyártás nem barkácsolás

Egy járműgyárban nem pusztán összecsavarozgatják naphosszat az alkatrészeket, ahogy a mérnökök mellett a szakmunkások feladata is sokat számít, néha valóban aranyat ér.

Hirdetés

Ki tudja, ki miért kerül a járműipar vonzáskörébe… Talán megcsapta és megfogta egy szerelőműhely olajszaga, talán rajong az autókért, a rokoni, ismerősi körből áll előtte egy példás életút, szeret szétszedni, összerakni, közlekedésről álmodozni, a jövő mobilitását tervezgetni – ezernyi oka lehet a pályaválasztásnak.

Maga az autógyártás, mint a járműipar kicsúcsosodása, ahol termékké válnak a fejlesztések, egységgé válnak a különálló alkotóelemek, mégis gyakran eltér attól, ami sok fiatal lelki szemei előtt lebeg.

Gondolkodtál-e már rajta, milyen lehet robotokkal együtt dolgozni? Mi történik egy gyártósori mérőszobában? Mit jelent és mit feltételez a just-in-time, just-in-sequence termelés? Hány kábelt nyel el egyetlen autó? Nők vajon hogyan emelgethetnek nehéz alkatrészeket?

A McLaren 12C Spider gyártósora

Álljon itt két videó, amelyek eredeti hanghatásokkal mutatják be, miként zajlik valójában az autógyártás napjainkban. Ahhoz, hogy ezek az autók megállják a helyüket az utakon, elengedhetetlenül szükséges, hogy akik összeépítik őket, szeressék a munkájukat és értsenek is a szakmájukhoz. Ahhoz pedig tanulni kell, sokat, ismeretet és gyakorlati tapasztalatot szerezni egyaránt.

Így készül a Porsche Cayenne és Panamera

Talán valamelyik jövőbeni videón te is szerepelhetsz majd.

Kiemelt Partnereink