Techtogether A BME Formula Racing Team nyerte az idei Techtogether Automotive Hungary-t

A BME Formula Racing Team nyerte az idei Techtogether Automotive Hungary-t

Pörge Béla | 2021.11.18 16:30

A BME Formula Racing Team nyerte az idei Techtogether Automotive Hungary-t

A Techtogether Automotive Hungary 2021-es győztese a BME Formula Racing Team. | Fotó: Szammer Nikolett

Lezárultak az idei Techtogether Automotive Hungary küzdelmei, véget ért az eredményhirdetés, a díjazottak átvehették a jutalmukat. 2021-ben a BME Formula Racing Team csapata nyerte a versenyt, a BME Motorsportot és a Szombathelyi Gépészt maga mögé utasítva a tizennégy csapatból álló mezőnyben.

Hirdetés

Az idei verseny a hibrid rendezésben hasonlított a tavalyi megmérettetéshez: a járványhelyzet miatt a támogatóvállalatok kisebb része csak online vett részt az eseményen. A lebonyolítás ennek ellenére gördülékenyen zajlott, nem okozott fennakadást és problémát az online tér aktív használata. A szakmai zsűri elnöke ezúttal is Dr. Takács János, a GTE elnöke és a BME oktatója volt, a zsűriben rajta kívül Dr. Voith András, Sári Zoltán, a Neumann János Egyetem oktatója és Dr. Haidegger Géza, a SZTAKI munkatársa vették részt.

Dr. Haidegger Géza szerint az esemény megmutatta, hogy a mérnöki szakmának van jövője. A díjátadón elmondott beszédében az összes csapatnak gratulált, ugyanis mind a tizennégy résztvevő megfelelt a követelményeknek. Dr. Haidegger Géza külön kitért a SZTAKI feladatára, ami a kollaboratív robotok és az emberek együttműködéséről szólt. Mint mondta, minden csapat megoldotta a feladatot, de vannak, akiknek még meg kell tanulniuk szóban bemutatni az eredményeiket. A verseny is arról szól, hogy a csapatok tanulják meg eladni magukat – tette hozzá.

Vállalati különdíjak

A vállalatok különdíját alapvetően azok a csapatok kapták, akik az adott vállalat feladatát a legjobban oldották meg. Rendhagyó módon az ABC-rendben visszafelé haladva adták át a díjakat: a Tequa Kft. különdíját PEngineers csapata nyerte, míg az SMC Hungary Kft. különdíját a Szombathelyi Gépész csapata nyert el - a szombathelyiek nyerték a legtöbb különdíjat, az övék lett még a Schaeffler Savaria Kft., a Kvint-R Kft., a BPW-Hungária Kft. és a Hepenix Szolgáltató Kft. különdíja is – utóbbit online vehették át.

A legtöbb különdíjat bezsebelő Szombathelyi Gépész összetettben a harmadik lett.

A legtöbb különdíjat bezsebelő Szombathelyi Gépész összetettben a harmadik lett. | Fotó: Szammer Nikolett

A Rhode & Schwarz különdíját Herczeg László adta át, aki elmondta, hogy rendkívül szoros volt a verseny, ám végül egy hajszállal az O.U.R. Team bizonyult a legjobbnak. A Pannon Egyetem különdíját a BME Formula Racing Team zsebelhette be a kifejezetten nehéz adatelemzési feladat megoldásáért, amelyet a csapatok kevesebb, mint fele tudott megoldani.

A győri Nemak a Miskolci Egyetemmel közösen azt a feladatot adta a csapatoknak, hogy a Nemak mint egy alumíniumöntöde jövőképét vázolják fel (hogyan fog kinézni a Nemak 2033-ban?). A vállalati különdíjat a BME Formula Racing Team húzta be. A Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület három csapatot díjazott: a harmadik helyen a KeFo Motorsport végzett, a második a PEngineers lett, míg a feladatot legjobban a SZEnergy Team oldotta meg.

A Kvalix Automatika két feladattal is készült, ezeket minden csapat meg tudta oldani, persze változó sikerrel. A legprofibb megoldást az Airrari-STECO prezentálta. A Knorr-Bremse szintén két feladattal – egy elméleti, és egy gyakorlati feladvánnyal – készült, ezeket az Arrabona Racing Team oldotta meg a legjobban. A HUMDA három különdíjat osztott ki, ezeket a Miskolci Egyetem és a BME két csapata, a Formula Racing Team és a BME Motorsport nyerték el.

Budapesti győztesek

A verseny főszervezője, az autopro.hu ügyvezető igazgatója, Szammer István is megköszönte a csapatoknak a részvételt, külön kitérve az új csapatokra is. Emellett természetesen a versenyt támogató, díjakat osztó vállalatok munkáját is megköszönte, és a verseny hasznosságáról szólva kiemelte, hogy több vállalat képviseletében is olyanok vettek részt a programokon, akik korábban a Techtogether indulói voltak. A fődíjak kiosztása előtt az összes csapatvezető átvehetett egy-egy oklevelet a versenyen való részvételért.

A harmadik helyen a Szombathelyi Gépész végzett, az ezért járó 150 ezer forintos díjat Kilián Csaba, a MAGE ügyvezető titkára adta át. A második helyet a BME Motorsport nyerte el, a 250 ezer forintos díjat Szabó Péter, SMC oktatásvezetője adta át, ahogyan a mellé járó 13 modulos e-learning tanfolyamról szóló díjat is.

A 2021-es Techtogether Automotive Hungary győztese a BME Formula Racing Team! Az első helyért járó 400 ezer forintos díjat Látos András, a HUMDA Lab Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át. Gratulálunk a győztesnek, és minden csapatnak!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink