Techtogether 500 millió forintból szilárdítaná meg a gyakorlati tudást a győri egyetem

500 millió forintból szilárdítaná meg a gyakorlati tudást a győri egyetem

autopro.hu | 2014.06.04 11:35

500 millió forintból szilárdítaná meg a gyakorlati tudást a győri egyetem

Június 3-án került sor a Járműipari Regionális Innovációs és Technológiai Tudáscentrum gazdasági, társadalmi szerepkörének fejlesztése a Széchenyi István Egyetem bázisán című projekt nyitóeseményére a győri egyetemen.

Hirdetés

Az 500 millió forintos támogatottságú program célja, hogy olyan felsőoktatási modellt dolgozzanak ki, mely lépést tart az ipar változó munkaerőpaici igényeivel. A kezdeményezés mögé olyan kulcsszavakat állítottak, mint a gyakorlatorintált képzés, a szoros együttműködés a gazdasági élet szereplőivel, valamint a vállalkozói kompetencia fejlesztése.

Balról jobbra: Nagy Dávid projektmenedzser, Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyeért felelős ügyvezető igazgatója, Köpeczi-Bócz Tamás, az EU fejlesztési és stratégiai helyettes államtitkára és Földesi Péter rektor.

A program kiemelt területei az informatika, az agrár-, élelmiszer- és faipar mellett a jármű- és gépipar. A célcsoportot a diákok, a hallgatók, az oktatók és a gazdasági szereplők teszik ki.

A tervek megvalósítására húsz hónap áll a Széchenyi István Egyetem, az intézményt támogató Universitas Győr Nonprofit Kft. és a Mobilis rendelkezésére.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink