Szolgáltatók Újra lesz Uber Magyarországon

Újra lesz Uber Magyarországon

autopro.hu | 2024.02.27 15:21

Újra lesz Uber Magyarországon

Fotó: Főtaxi / Facebook

A Főtaxi-csoporttal partnerségben jelentette be budapesti piacra lépési szándékát az Uber február 27-én. A lépés nemcsak több lehetőséget kínál majd az itt élők és a turisták számára a városban, de bővíti Budapest közlekedési hálózatát is.

A diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber.

Az Uber alkalmazást 2023-ban majdnem 100.000 alkalommal nyitották meg Budapesten annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető a városban. Az Uber technológiájának köszönhetően, a sofőrök kevesebb időt tölthetnek az utasok keresésével vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással, és több időt tölthetnek utasok kiszolgálásával, így a városban történő közlekedés még könnyebb lesz.

Az Uber és a taxitársaságok fúziója máshol is működőképes

„Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten” - mondja Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője.

„Célunk, hogy tovább erősítsük szerepünket Budapest egyik legnagyobb taxitársaságaként, lakossági és vállalati ügyfeleinknek megelégedésére. Az új leányvállalatunkon keresztül pedig további, innovációra fogékony rétegekkel bővítsük hagyományos ügyfélbázisunkat” – fogalmaz Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatósági tagja.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink