Szolgáltatók Újabb BMW-modellt készíthet a Magna

Újabb BMW-modellt készíthet a Magna

autopro.hu/B.B. | 2017.06.20 15:00

Újabb BMW-modellt készíthet a Magna

Pörög az élet Grazban: a minapi bejelentés szerint a bajorok plug-in-hibrid ötös típusa is Ausztriában készülhet. A Magna Steyr-nek szinte már csak a saját modellek hiányoznak.

Hirdetés

Már idén januárban megkezdődhet a plug-in-hibrid BMW 530e gyártása a Magna Steyr grazi telephelyén, ami azt jelenti, hogy a szerződéses gyártó a Jaguar I-Pace után újabb alternatív meghajtású kocsi termelésének lehetőségét szerezte meg. Ez azért is fontos, mivel az elektromos hajtásláncok terén való tapasztalatszerzés komoly versenyelőnyt jelent: ahogy arra Swagy Kotagiri, a cég technológiai vezetője rámutatott, 2025-re az új személykocsik 40-50 százaléka részben vagy egészben már elektromos hajtású lesz.

A Magna és a BMW kapcsolata már nagyobb múltra tekint vissza, a bajorok korábban bérgyártásba adták ki az ötös modellcsalád több tagját is, csakúgy, mint a Mini Countrymant is. Köszönhetően annak, hogy a Magna több más gyártóval is komoly üzleti kapcsolatban áll, a cégvezetés múlt hónapban emelte az idei évre vonatkozó értékesítési várakozásokat.

A grazi üzemben évente kétszázezer kocsi készülhet, amivel a Magna International érdekeltségébe tartozó Magna Steyr kis túlzással már-már önálló autógyártónak tekinthető. A cégcsoport Észak-Amerikában az első, globálisan pedig a harmadik legnagyobb autóipari beszállító, bérgyártásban pedig abszolút első - írja az Automotive News.

A Magna mindeközben Szlovéniában épít 1,24 milliárd euró értékű festőüzemet. Bár a vállalat nem erősítette meg a sajtóhíreket, a leendő telephely évente további 100-200 ezer autó előállítására lenne képes.

Kiemelt Partnereink