Szolgáltatók Önvezető hajó segíthet a csomagszállításban

Önvezető hajó segíthet a csomagszállításban

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.24 04:19

Önvezető hajó segíthet a csomagszállításban

Fotó: Rad Propulsion

Egy önvezető csomagszállító hajó is szerepel azon 41 projekt között, amelyek a brit kormány közlekedési kutatási és innovációs támogatásának körülbelül kétmillió eurós támogatásából részesülnek.

Hirdetés

A program célja, hogy minden közlekedési módot figyelembe véve javítsa a közlekedési rendszert, valamint növelje a gazdaságot és támogassa a képzett brit munkahelyeket. Anthony Browne, a brit szén-dioxid-mentesítésért, a légi közlekedésért és a technológiáért felelős miniszter elmondta: „A mesterséges intelligencia most már segíthet az olyan egyetemes kihívások kezelésében, mint a pályaudvarok túlzsúfoltsága vagy az utak zsúfoltsága, ha történelmi vízi útjainkat használjuk a csomagok önvezető hajóval történő kézbesítésére. Ezek a rendkívül izgalmas kezdeményezések a brit innováció legjavát képviselik, megmutatva, hogy a kormányzati támogatással támogatott brit vállalatok élen járnak ezen a területen, munkahelyeket teremtenek és fellendítik gazdaságunkat."

Az idei győztes projektek között van a Rad Propulsion, amely egy olyan prototípust készít, amely az Egyesült Királyság vízi útjain végzi majd az „utolsó kék mérföld" csomagszállítását, és célja a közúti torlódások és a károsanyag-kibocsátás csökkentése, valamint a levegőminőség javítása.

A Strathclyde Egyetem projektje adatelemzéssel azonosítja az elektromos nehéz tehergépjárművek (HGV) töltőinfrastruktúrájának ideális helyszíneit Skócia-szerte, támogatva ezzel az iparág elektromos meghajtásra való átállását.

Az innovációt támogatják

A TRIG-projektek rendszeresen eljutnak a fejlesztés demonstrációs és méretnövelő szakaszába, ami a közlekedési minisztérium (DfT) szerint azt mutatja, hogy a program sikeresen táplálja az innovációt.

Az idei program számos különböző kihívásra összpontosított, többek között a repülőterekre, a helyi közlekedésre és a tengeri közlekedés szén-dioxid-mentesítésére, a mesterséges intelligenciára, a digitális ikrekre, az összekapcsolhatóság és a teherszállítás jövőjére. A támogatást a Connected Places Catapult (CPC), az Egyesült Királyság városokkal, közlekedéssel és helyvezetéssel foglalkozó innovációs gyorsítóközpontjával együttműködve nyújtják.

Erika Lewis, a Connected Places Catapult vezérigazgatója elmondta: „A közlekedési kutatási és innovációs támogatások a nagy potenciállal rendelkező innovátorokat támogatják, hogy új ötleteket dolgozzanak ki az Egyesült Királyság legégetőbb közlekedési kihívásainak megoldására."

A támogatásokat országszerte számos közlekedési módot lefedő projekteknek ítélték oda, és számos kedvezményezett azt vizsgálta, hogy az egyik ágazat számára kifejlesztett technológiát hogyan lehetne átültetni egy másik ágazatba – számol be a Fleet News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink