Szolgáltatók Okostelefon integráció az autóban

Okostelefon integráció az autóban

autopro.hu | 2013.06.06 09:01

Okostelefon integráció az autóban

Az NNG a Telematics Detroit 2013 kiállításon és konferencián bemutatta a navigációs ipar legfrissebb innovációját, a NavFusion technológiát. A navigációs szoftverek globális gyártója az iGO Navigációs rendszer legújabb megoldását az autóipari OEM és aftermarket (utólag beépíthető megoldásokat kínáló) partnerei számára fejlesztette.

A NavFusion magasabb szintre emeli a navigáció élményét a fedélzeti rendszereken és az okostelefonokon futó megoldások előnyeinek egyesítésével: a NavFusionnel a beépített navigációs eszközök teljes integráltságát és megbízhatóságát az okostelefonok rugalmasságával és az általuk biztosított folyamatos internetkapcsolat előnyeivel párhuzamosan élvezhetjük, miközben személyes adataink az autóban is elérhetővé válnak.


A NavFusion technológiával ellátott autók infotainment rendszerei önmagukban is teljes értékűek. Az iTunes App Store-ból vagy a Google Play-ről ingyenesen letölthető NavFusion alkalmazás segítségével az okostelefon és az autó fejegysége között a háttérben azonnal megkezdődhet a navigációval kapcsolatos tartalmak szinkronizálása. A két, egyébként önállóan is működő rendszer ezt követően állandó kapcsolatban marad egymással, lényegesen leegyszerűsítve a fejegység térkép- és tartalomfrissítését. A technológia emellett gondoskodik a névjegyek, a kedvencek, a navigációs előzmények, a tervezett útvonalak és a térképek szinkronizálásáról is.

Az okostelefon és az infotainment rendszer összekapcsolása – mely a legelterjedtebb és széles körben támogatott protokollokon, így Wi-Fin, Bluetoothon vagy akár USB-n keresztül jön létre – lehetővé teszi, hogy a felhasználó élő, online szolgáltatásokat vegyen igénybe (pl. online helyi keresés, időjárás-információk, közlekedési adatok és üzemanyag-árak) a jármű beépített rendszerén.

Kiemelt Partnereink