Szolgáltatók Munkásszálló épül Zalaegerszegen

Munkásszálló épül Zalaegerszegen

Pardavi Mariann | 2018.07.26 11:35

Munkásszálló épül Zalaegerszegen

A munkaerőhiány egyik velejárója, hogy a vállalatok nagy vonzáskörzetből foglalkoztatnak dolgozókat. Egy bizonyos távolságon túl viszont tarthatatlan az ingázás a munka- és a lakóhely között. Veszprém után Zalaegerszeg is bejelentette, hogy munkásszállót épít a dolgozóknak.

A projekt 600 millió forintba kerül, ami 360 millió forint állami támogatásból és Zalaegerszeg 240 millió forint önrészéből tevődik össze. Ebből újítják fel az 1985-ben épült egykori munkásszállót, ami később főiskolai kollégiumként működött, majd 2015-ben került az önkormányzat tulajdonába. Ezzel létrejön egy 180 dolgozó elhelyezésére alkalmas munkásszálló. A szálláson 24 órás portaszolgálat, állandó őrzés, biztonsági és takarító személyzet is lesz.

– Az autóipari beszállító Flex, a logisztikában érdekelt Gartner, a munkaerőkölcsönző WHC és az építőipari ZÁÉV jelezte szándékát. Vannak további érdeklődők is, november-december környékén lesznek konkrétumok – közölte az autopro.hu kérdésére Vadvári Tibor alpolgármester.

A város a pályázatban szereplő önrészt hitel felvételével biztosítja. Az alpolgármester azt közölte, ha az üzemeltetési költségen és az adósságszolgálaton felül is hoz többletet a munkásszálló, és van további pályázati forrás, valamint igény a helyi cégek részéről, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy további szállókat is kialakítanak.

– A helyi iparűzési adóból körülbelül 4 milliárd forint bevételt várunk, az építményadóból pedig közel további 1 milliárd forintot.

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy Veszprémben hasonló munkálatok zajlanak: 360 millió forintból nyolcvanfős munkásszállást épít a veszprémi önkormányzat, ahol a Continental, a Jost Hungária Bt. és a Valeo szállásolja el dolgozóit.

(Fotó: zaol.hu)

Kiemelt Partnereink